Αρχική > Infohealth > Κοροναϊός: Φόβοι για 2 κρούσματα στη Σκωτία

Κοροναϊός: Φόβοι για 2 κρούσματα στη Σκωτία

Δύο ταξιδιώτες από την Κίνα βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε συνθήκες απομόνωσης σε νοσοκομείο της Σκωτίας, αφού παρουσίασαν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.

Φόβοι έχουν εκδηλωθεί ότι ο κοροναϊός πιθανώς «έφτασε» και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ασθενείς πιθανολογείται ότι ήρθαν από το Ουχάν, την πόλη της Κίνας όπου εκδηλώθηκε ο ιός, ο οποίος έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και έχει μολύνει χιλιάδες. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, oι ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth της Γλασκόβης.

Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα

Με τα επιβεβειαωμένα κρούσματα μόνο στην Κίνα να ανέρχονται σε 634 -σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση- και τους νεκρούς σε 17, αυξάνεται διεθνώς η ανησυχία για τον νέο κοροναϊό που προκαλεί επιδημία πνευμονίας και ξεκίνησε από την επαρχία Ουχάν. Ήδη, από το πρωί της Πέμπτης 23/1, οι Αρχές της Κίνας προχώρησαν στην αναστολή των δρομολογίων λεωφορείων, πλοίων, μετρό, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων θα κλείσουν για τους εξερχόμενους επιβάτες.

Πού αλλού;

Επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκτός από την Κίνα, έχουν καταγραφεί στη Νότια Κορέα και την Αυστραλία. Παράλληλα, η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο τουριστών στη χώρα. Τώρα, οι υγειονομικές υπηρεσίες σε Μεξικό και Κολομβία ανακοίνωσαν ότι ενδέχεται να βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρώτο κρούσμα κοροναϊού.