Αρχική > Infohealth > Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη Γερμανία

Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη Γερμανία

Το πρώτο κρούσμα με τον νέο κοροναϊό στη Γερμανία, εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας, ένας άνδρας βρέθηκε με τον κοροναϊό στην περιοχή Στάρνμπεργκ και ήδη βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Μάλιστα, τέθηκε σε απομόνωση, αν και όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση, βρίσκεται «σε καλή κατάσταση από ιατρική άποψη».

Η Γερμανία γίνεται η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη μετά τη Γαλλία, που εντοπίζει άνδρα με τον νέο κοροναϊό. Το βαυαρικό υπουργείο Υγείας δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία για τον άνδρα και τις περιστάσεις υπό τις οποίες μολύνθηκε. Στη Γαλλία βρέθηκαν τρεις ασθενείς, ένας στο Μπορντό και δύο στο Παρίσι.

Η Γερμανία προέτρεψε τους υπηκόους της να αποφεύγουν τα «μη απολύτως απαραίτητα» ταξίδια στην Κίνα, εν μέσω της κλιμάκωσης των φόβων για ταχεία εξάπλωση του νέου κοροναϊού. Το Βερολίνο καταρτίσει επίσης σχεδιασμούς για την «πιθανή κατεπείγουσα απομάκρυνση» περίπου 90 πολιτών της Γερμανίας, εάν το επιθυμούν, από την κινεζική πόλη Ουχάν, εστία της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας. Ήδη οι αρχές της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, καταρτίζουν σχεδιασμούς για την κατεπείγουσα απομάκρυνση πολιτών τους.