Αρχική > Featured > Κοιμήθηκε ως απλή θνητή και ξύπνησε γαλαζοαίματη!

Κοιμήθηκε ως απλή θνητή και ξύπνησε γαλαζοαίματη!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό και απόλυτα… παραμυθένιο. Η ζωγράφος και γλύπτρια Ντελφίν Μποέλ -μετά από δεκαετίες μαχών στα δικαστήρια- αναγνωρίστηκε από τον πρώην Βασιλιά του Βελγίου, Αλβέρτο τον 2ο, ως κόρη του!

Να σημειωθεί πως ο Αλβέρτος ποτέ δεν είχε αρνηθεί δημόσια ότι είναι ο πατέρας της Μποέλ, απλώς αρνιόταν να κάνει τεστ DNA.

Τον περασμένο Νοέμβριο ωστόσο, ο πρώην Μονάρχης ενημερώθηκε ότι πρέπει να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση που τον υποχρέωνε να κάνει τεστ DNA και για κάθε μέρα που δε θα το έκανε, θα πλήρωνε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Έτσι, αποφάσισε να δώσει τέλος με αξιοπρέπεια σε μια επίπονη διαδικασία. Από την πλευρά της Μποέλ, οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι από την μια αντέδρασε με ανακούφιση, αλλά η πληγή που άνοιξε πριν από χρόνια δεν θα επουλωθεί.

Για χρόνια υπήρχαν φήμες για την σχέση του Αλβέρτου με την μητέρα της Ντελφίν Μποέλ, μιας αριστοκρατικής γυναίκας συζύγου βιομηχάνου, αλλά η βόμβα για την ύπαρξη παιδιού βγήκε στη δημοσιότητα με την δημοσίευση της βιογραφίας της συζύγου του Αλβέρτου της Βασίλισσας Πάολα το 1999.

Η Ντελφίν Μποέλ αποφάσισε πριν από έξι χρόνια να κινήσει τις δικαστικές διαδικασίες. Τώρα, με την αναγνώρισή της και επίσημα από τον πρώην Βασιλιά είναι 15η στη σειρά διαδοχής στον θρόνο. Στόχος της δεν ήταν να γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά να δικαιωθεί σε προσωπικό επίπεδο και να μάθει επιτέλους την αλήθεια.

Ο δικηγόρος της Ντελφίν Μποέλ, Αλέν Ντε Ζονγκ, είχε δηλώσει στην βελγική εφημερίδα De Morgan το 2014 πως οι φιλοδοξίες του πελάτης της δεν είναι να γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά να τερματίσει ένα στίγμα. Όπως είχε πει: «Εάν η βασιλική οικογένεια μπει σε ένα αεροπλάνο, όλη μαζί και έχει ένα ατύχημα, ή όπως αυτό οπυ συνέβη στο Νεπάλ, και σκοτώθηκαν από έναν τρελό άνδρα, τότε θα μπορούσε να γίνει βασίλισσα. Αλλά οι φιλοδοξίες της δεν φτάνουν τόσο μακριά. Πρόκειται περισσότερο για το τέλος ενός στίγματος».

Πάντως, η Ντελφίν Μποέλ μπορεί πλέον να αποκαλείται και νομικά πριγκίπισσα και έχει δικαίωμα σε μερίδιο της περιουσίας του βασιλιά Αλβέρτου Β’ , όταν πεθάνει και πάλι όμως το ποσό αυτό θα εξαρτηθεί από το ένα πεθάνει πριν από την σύζυγό του Πάολα. Σύμφωνα με το προγαμιαίο συμβόλαιο του βασιλιά, η Πάολα θα κληρονομήσει την μερίδα του λέοντος της περιουσίας του βασιλιά Αλβέρτου, η οποία θα περάσει αργότερα στα παιδιά που απέκτησαν στον γάμο τους, δηλαδή, τον βασιλιά Φίλιπ, την πριγκίπισσα Άσντριντ και τον πρίγκιπα Λόρεντ.