Ο «Κωδικός Κολιμπρί» είναι μια ιστορία τόσο παράξενη και ταυτόχρονα ρεαλιστική, που δεν θα πιστεύετε ότι δεν βασίζεται σε αληθινά γεγονότα!

Η υπόθεση της ταινίας:

Δύο ξαδέρφια από τη Νέα Υόρκη, ο Βίνσεντ και ο Άντον δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές και στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, όπου το κέρδος βγαίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το όνειρό τους; Να φτιάξουν μια οπτική ίνα από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι που θα τους προσφέρει εκατομμύρια. Σε αυτό θα τους εμποδίσει η Εύα Τόρες, μια παρανοϊκή επενδύτρια και πρώην εργοδότριά τους, η οποία βρίσκεται συνεχώς πίσω τους και δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει να καταστρέφονται. Ο Βίνσεντ και ο Άντον όμως είναι αποφασισμένοι να διασχίσουν την Αμερική για να βρουν τη λύτρωση, όχι μέσω χρημάτων, αλλά μέσω της οικογένειας και της επανασύνδεσής τους με τη γη.

Ένα μιλισεκόντ που τα αλλάζει όλα

Σύμφωνα με την επιστήμη το κολιμπρί χρειάζεται 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου για μία μόνο κίνηση των φτερών του. Εξίσου γρήγορα μεταφέρεται η πληροφορία που μπορεί να χαρίσει εξωφρενικά ποσά μέσω μιας οπτικής ίνας από το Νιου Τζέρσι στο Κάνσας, μόνο που δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά ένα χιλιοστό πιο αργά στη νέα ταινία του Κιμ Νουέν. Τι θα άλλαζε αν οι πρωταγωνιστές της ταινίας Τζέσι Άιζενμπεργκ και Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ έβρισκαν τρόπο να κερδίσουν αυτό το χιλιοστό του δευτερολέπτου;


Ο Κιμ Νουέν εκθέτει και ξεσκεπάζει την αδίστακτη εποχή του ψηφιακού μας κόσμου με κυνικό, σκληρό και τρυφερό τρόπο ενώ ταυτόχρονα περιγράφει στοιχεία της ανθρωπότητας μέσα από το πρίσμα των μικροκυμάτων και των νετρονίων, των στοιχείων δηλαδή που μας ενώνουν με ταχύτατους ρυθμούς αλλά και μας χωρίζουν. Καθώς ο τεχνολογικά εξελιγμένος κόσμος μάς καταβροχθίζει, εμείς με τη σειρά μας βυθιζόμαστε μέσα σε αυτόν χωρίς να ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, την υγεία μας ή για τον διπλανό μας.

Ήρωες ή αντι-ήρωες

Ο αντιήρωας Βίνσεντ (Τζέσι Άιζενμπεργκ) ετοιμάζει ένα μυστικό σχέδιο που θα επιτρέψει στον ίδιο και τον ξάδερφό του Άντον (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους σε μια χρηματιστηριακή εταιρία. Ο Βίνσεντ προσπαθεί να διαψεύσει τον πατέρα του ενώ ο Αντόν ονειρεύεται να ζήσει σε ένα σπίτι στο βουνό περιτριγυρισμένος από κολίμπρια, μακριά από τους ανθρώπους και χαμένος στον κώδικα.

Εμπόδιο στο πλάνο τους θα σταθεί το αφεντικό τους, η Εύα (η υποψήφια για Όσκαρ, Σάλμα Χάγιεκ), που απειλεί να κλέψει τον κώδικά τους και, ακόμα περισσότερο, να κατηγορήσει τον Άντον ότι κλέβει τους δικούς της κώδικες. Ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο θα τους φέρει κατά μέτωπο και στη γραμμή του τερματισμού θα βρίσκονται τα δικαιώματα χρήσης της οπτικής ίνας που μπορεί να χαρίσει εκατομμύρια σε μιλισεκόντ.

28 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

Δείτε το τρέιλερ:

Οι Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Κιμ Νουέν
Παραγωγή: Πιέρ Εβέν
Ηθοποιοί: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Σάλμα Χάγιεκ, Μάικλ Μάντο
Φωτογραφία: Νίκολας Μπολντούκ
Μοντάζ: Άρθουρ Ταρνόφσκι, Νικολά Σοντέρζ
Διεύθυνση Παραγωγής: Εμανουέλ Φρεσέ
Μουσική: Ιβ Γκουρμέρ
Διάρκεια: 111’

από Μαρία Ιωαννάτου