Αρχική > Featured > Κλειστή η Ακρόπολη λόγω της κακοκαιρίας – Εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος

Κλειστή η Ακρόπολη λόγω της κακοκαιρίας – Εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος

Κλειστός θα παραμείνει για το υπόλοιπο της ημέρας ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείο Πολιτισμού. Χθες το απόγευμα, κεραυνός χτύπησε το αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

«​Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο.

Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια.

Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».