Αρχική > Τι Νέα; > «Κλειδώνουν» νέα σκληρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη- Τι αναμένεται να ανακοινωθεί

«Κλειδώνουν» νέα σκληρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη- Τι αναμένεται να ανακοινωθεί

Στη ραγδαία διασπορά του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα έχει ρίξει όλες τις δυνάμεις της η κυβέρνηση με τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να σπεύδουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση, δεδομένου ότι τρία στα δέκα τεστ βγαίνουν πλέον θετικά.

Τόσο οι επιστήμονες όσο και οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε διαρκείς συσκέψεις, προκειμένου να βρεθεί λύση για να «τιθασευτεί» η ξέφρενη πορεία του ιού αλλά και να αποτραπεί κάτι ανάλογο στην Αττική.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιτροπή λοιμωξιολόγων σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα στρέφεται στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων για περαιτέρω αυστηροποίηση στις μετακινήσεις με περιορισμό στις επιλογές μετακίνησης μέσω γραπτών μηνυμάτων αλλά και επαναφορά της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ από τις 21.00 έως τις 05.00, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Η επιτροπή εντός των επόμενων ωρών θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό το νέο αυστηρότερο πλαίσιο και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στις 18.00 κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.