Τα food trends προστάζουν κέικ σοκολάτας για πρωινόΕμείς κόντρα στο ρεύμα δεν θα πάμε γι’ αυτό και θα φτιάξουμε ένα λαχταριστό κέικ που θα ξεχειλίζει σοκολάτα.

Τα υλικά απλά, η συνταγή εύκολη! Το φτιάχνουμε σε λιγότερο από μια ώρα και το απολαμβάνουμε σε μεγάλα κομμάτια συνοδεία παγωτού, αν θέλουμε!


Υλικά:

Για το κέικ:

225 γρ. αλεύρι

350 γρ. ζάχαρη

85 γρ. κακάο

1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 1/2 κουταλάκι αλάτι

2 αυγά

125 ml λάδι

2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας

250 ml βραστό νερό

Για την επικάλυψη:

200 γρ. κουβερτούρα

200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο και λαδώστε 2 ταψάκια 20 εκατοστών. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το βραστό νερό. Προσθέστε σταδιακά το νερό και ανακατέψτε απαλά. Το μείγμα σας τώρα θα είναι αρκετά ρευστό. Χωρίστε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήστε για 25-30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα απομακρύνετέ τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν μέσα στα ταψάκια.

Για την επικάλυψη ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα την σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάλτε τα κέικ από τα ταψιά και τοποθετήστε το ένα σε μια πιατέλα. Απλώστε λίγη από τη σοκολάτα πάνω του και καλύψτε με το άλλο κέικ. Σκεπάστε όλο το κέικ με την υπόλοιπη σοκολάτα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Αφήστε να σταθεί και σερβίρετε…

Κέικ με φυστίκια, κάρδαμο και ελαιόλαδο. Plus: Τι είναι η πολέντα;

Το αγαπημένο κέικ σοκολάτας της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και πώς να το φτιάξετε και σεις!

Νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και μπισκοτένιο κέικ!

 

 

από sstrempa