Αρχική > Διαγωνισμοί > Κερδίστε το βιβλίο «Burnout: Πώς θα βγείτε από τον κύκλο του στρες» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Κερδίστε το βιβλίο «Burnout: Πώς θα βγείτε από τον κύκλο του στρες» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα βιβλίο που αφορά το πώς θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο του στρες είναι ίσως το καλύτερο δώρο για τη σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα που παλεύει κάθε μέρα με τον… χρόνο προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και έρχεται αντιμέτωπη με ερωτήματα όπως: Πώς μπορείς να «αγαπάς το σώμα σου» όταν όλα γύρω σου σου λένε ότι είσαι ανεπαρκής; Και πώς «βγαίνεις μπροστά» στη δουλειά σου όταν ήδη δίνεις το 110% και δεν σου αναγνωρίζεται; Πώς να ζήσεις χαρούμενη και υγιής σε έναν κόσμο που συνεχώς σου λέει πως παραείσαι χοντρή, απαιτητική, θορυβώδης και εγωίστρια;

Το ρηξικέλευθο αυτό βιβλίο εξηγεί με ένα ευχάριστο, χιουμοριστικό και συνάμα ενδυναμωτικό τρόπο γραφής, γιατί οι γυναίκες βιώνουν την υπερκόπωση διαφορετικά από τους άντρες και παρουσιάζει ένα απλό σχέδιο, βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα, εμψυχώνοντάς τες ώστε να τα καταφέρνουν υπό συνθήκες πίεσης και να χαίρονται ζωές ισορροπημένες και με νόημα.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο συγγραφείς, Emily Nagoski και Amelia Nagoski, περιγράφουν πώς είναι να είσαι γυναίκα στις μέρες μας – και ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες των γυναικών σήμερα. Παρουσιάζουν επίσης τους τομείς στους οποίους οι γυναίκες «διδάσκονται» να νιώθουν ανεπαρκείς και λίγες. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και την πιο πρόσφατη βιβλιογραφία, δεν καταγράφουν απλώς τα προβλήματα, αλλά δίνουν πολύ πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις – εύληπτες και επιστημονικές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις βασικές ιδέες του βιβλίου – το οποίο σημειωτέον ανήκει στα πιο ενήμερα επιστημονικώς (όπως αυτά της Brene Brown και της Susan Cain), ενώ φλερτάρει και με τη νεότερη φουρνιά φεμινιστικού δοκιμίου (Roxanne Gay, Rebecca Solnit, Chimamanda Ngozi Adichie):

 • Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι για να ξεφορτωθούμε το στρες πρέπει να ασχοληθούμε με την αιτία – τον στρεσογόνο παράγοντα. Όμως στην πραγματικότητα το στρες είναι ένας βιολογικός κύκλος και για να επιστρέψει το σώμα μας σε κατάσταση χαλάρωσης, πρέπει πρώτα αυτός ο κύκλος να ολοκληρωθεί. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν πολλούς αποτελεσματικούς τρόπους να ολοκληρωθεί ο κύκλος.
 • Ο εγκέφαλος έχει ένα συναισθηματικό «σύστημα παρακολούθησης» που αναστατώνεται όταν δεν ολοκληρώνουμε αμέσως έναν στόχο. Όμως μπορούμε να μάθουμε αυτό το σύστημα να το ελέγχουμε – για να μην μας ελέγχει αυτό.

Η ανάπαυση και η ανθρώπινη επαφή είναι κλειδιά για να αναρρώσουμε από την υπερκόπωση, αλλά και για να την αποφύγουμε. Οι συγγραφείς εξηγούν τι χρειαζόμαστε από το καθετί.

Το δώρο του διαγωνισμού

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε το βιβλίο «Burnout: Πώς θα βγείτε από τον κύκλο του στρες» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.

Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (όνομα, επώνυμο, e-mail και τηλέφωνο).

Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει στις 5 Μαΐου 2020.

Ο διαγωνισμός έληξε και ο τυχερός νικητής είναι:
Κώστας Βουβαλάκης
Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού
  • Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε το βιβλίο «Burnout: Πώς θα βγείτε από τον κύκλο του στρες» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
  • Ο Διαγωνισμός αναδεικνύει νικητές μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης. Συγκεκριμένα, στις 5/5 στις 15:00 μ.μ. θα διεξαχθεί από τo InfoWoman.gr ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoWoman.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, e-mail, τηλέφωνο).
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoWoman.gr.
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoWoman.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.
  • Όσοι λαμβάνετε μέρος στον διαγωνισμό αυτόματα συμφωνείτε στην παραχώρηση των προσωπικών σας δεδομένων (ονοματεπώνυμο, e-mail, τηλέφωνο) στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. (InfoWoman.gr), σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε. αριθμός 679/2016, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για μελλοντικές αποστολές newsletter για ενημέρωση (αρθογραφία) καθώς και διαγωνισμούς.

   Η IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. (InfoWoman.gr) δεν θα δώσει ποτέ τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους εντός και εκτός Ε.Ε. (ακόμα και πελάτες της), η χρήση τους θα γίνεται πάντα και μόνο με διαχειριστή το InfoWoman.gr.

   Σας δίνεται πάντα η δυνατότητα να διαγράψετε τα στοιχεία σας από τη λίστα συνδρομητών και να μην ενοχληθείτε ξανά. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας. Εαν δεχθείτε, τα στοιχεία σας θα είναι προστατευμένα στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. (InfoWoman.gr) για τα επόμενα 5 έτη εκτός και αν αποφασίσετε τη διαγραφή των στοιχείων σας.

  • Σε περίπτωση που είστε νικητής του διαγωνισμού συμφωνείτε να δοθούν τα προσωπικά σας δεδομένα (ονοματεπώνυμο, e-mail, τηλέφωνο) στον εκάστοτε δωροθέτη, ώστε να γίνει η απαραίτητη επικοινωνία για την παραλαβή του δώρου.