Αυτή την περίοδο τα μήλα έχουν την τιμητική τους! Αν η μηλόπιτα σας φαίνεται δύσκολη και χρονοβόρα, μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο κέικ μήλου με γλάσο λεμονιού. Μέσα σε μία μόνο ώρα θα είναι έτοιμο, ενώ η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει με το υπέροχο άρωμά του!

Υλικά

250 γρ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. μήλα τριμμένα
1 φλ. γιαούρτι
1 κ.γ. κανέλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
βούτυρο-αλεύρι για τη φόρμα

Για το γλάσο:
1 κ.σ. λεμόνι
1 φλ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα. Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε με γλάσο λεμόνι ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.


Για το γλάσο λεμόνι:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απλά να ενωθούν. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου προσθέτοντας ή αφαιρώντας ζάχαρη άχνη.

Πηγή: www.argiro.gr

από Μαρία Ιωαννάτου