Αρχική > Τι Νέα; > Καθηγήτρια Α. Κοτανίδου: «Νοέμβριο προς Δεκέμβριο το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα»

Καθηγήτρια Α. Κοτανίδου: «Νοέμβριο προς Δεκέμβριο το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα»

Στην εκτίμηση ότι το δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα χτυπήσει στην Ελλάδα «Νοέμβριο προς Δεκέμβριο γιατί τότε θα κλειστούμε σε κλειστούς χώρους», προχώρησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον Θέμα 104.6, «έχουμε την τύχη στην Ελλάδα να έχουμε καλό κλίμα που μας βοηθάει να είμαστε για μεγαλύτερο διάστημα έξω, ώστε να μη συνωστιζόμαστε και να έχουμε αποστάσεις».

Ερωτηθείσα για τα πανηγύρια, ανέφερε ότι «ενέχουν κινδύνους γιατί γίνεται ένας τεράστιος συνωστισμός. Όταν συνωστίζονται 200, 300, 1.000 άτομα σε έναν χώρο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν υπάρχει ένας φορέας του ιού όπως αγκαλιάζονται θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα».

«Στις αρχές του 2021 το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Η ίδια κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις ακόμα και με φίλους ή την παρέα τους. «Κρατήστε αποστάσεις, αργότερα τα φιλιά και οι αγκαλιές. Όταν έρθει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Για το εμβόλιο εκτίμησε ότι «το αργότερο στις αρχές του 2021 θα το έχουμε», δίνοντας μεγάλη πιθανότητα «να το έχει νωρίτερα η Οξφόρδη – και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο».

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχουν μεταλλάξεις του κορωνοϊού, «όμως δεν είναι τέτοιες που να έχουν επηρεάσει τη μολυσματικότητα του ιού».

Διαβάστε επίσης:

Alert επιστημόνων: Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει κύμα εγκεφαλικών βλαβών

Κορωνοϊός: Καταργείται ο περιορισμός των ατόμων ανά τραπέζι – Τι θα ισχύει πλέον

Ανησυχία από ΠΟΥ: Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός- Στοιχεία πως μεταδίδεται και από τον άερα