Αρχική > Infohealth > “Kάθε μέρα και μάχη, κάθε λεπτό και αγωνία για να σωθεί μια ακόμα ζωή”

“Kάθε μέρα και μάχη, κάθε λεπτό και αγωνία για να σωθεί μια ακόμα ζωή”

Οι τελευταίες μέρες είναι δραματικές μέσα στα νοσοκομεία της χώρας, ιδιαίτερα σε εκείνα της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί δίνουν τον δικό τους υπέρ πάντων αγώνα και απευθύνουν  έκκληση προς όλους εμάς για τήρηση των μέτρων.

«Οι τελευταίοι που θα πέσουμε είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι. Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο μας, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε; Έχουμε στο Νοσοκομείο μας 200 κλίνες στη διάθεση μιας νόσου, αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! 200 δίνουν μάχη ζωής. Διασωληνώνουμε νέους! Αυτή την ώρα στη μονάδα μου δίνει τη μάχη για τη ζωή ένας 35χρονος. Χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, έχει βαρύτατη πνευμονία. Χθες το βράδυ μεταφέραμε ασθενή που ήταν καλύτερα για να βάλουμε έναν 54χρονο βαρύτατα διασωληνωμένο. Είμαστε πια υπό το κέντρο επιχειρήσεων, δεν είμαστε νοσοκομείο, δεν κοιμόμαστε. Χωρίς ρεπό σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Πριν λίγη ώρα χάσαμε ασθενή.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η στιγμή που λέμε σε κάποιον ότι θα διασωληνωθεί. Και οι συγγενείς που είναι από πίσω. Είναι μανάδες, πατεράδες που διασωληνώνονται τα παιδιά τους.

Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε είναι η απομόνωση, τα μέτρα.

Αργήσαμε να τα πάρουμε εμείς και το πληρώνουμε στη Θεσσαλονίκη».

Ν. Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ Γ.Παπανικολάου

Θεσσαλονίκη 17/11/2020