Αρχική > Βιβλίο > «Κάποτε στο Χόλιγουντ»: Ο Ταραντίνο θα κάνει μυθιστόρημα τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του

«Κάποτε στο Χόλιγουντ»: Ο Ταραντίνο θα κάνει μυθιστόρημα τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του

Συμφωνία για δύο βιβλία υπέγραψε ο Κουέντιν Ταραντίνο με τον εκδοτικό οίκο Harper. Ο σκηνοθέτης θα κάνει μυθιστόρημα την ταινία του “Once Upon a Time… in Hollywood”, το οποίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021. Θα ακολουθήσει ένα βιβλίο που θα συγγράψει για την τέχνη του κινηματογράφου.

«Τη δεκαετία του 1970 οι μετατροπές ταινιών σε μυθιστορήματα ήταν τα πρώτα βιβλία για ενήλικες που διάβαζα μεγαλώνοντας» επισημαίνει, σε ανακοίνωση, ο Κουέντιν Ταραντίνο. «Και έως σήμερα έχω μεγάλη αγάπη για αυτό το λογοτεχνικό είδος. Κατά συνέπεια, ως λάτρης των μυθιστορηματοποίησης κινηματογραφικών ταινιών, με υπερηφάνεια ανακοινώνω το “Once Upon a Time…in Hollywood” ως συνεισφορά μου σε αυτό το συχνά βαλμένο στο περιθώριο αλλά αγαπημένο υπο-είδος λογοτεχνίας. Με ενθουσιάζει επίσης ότι θα εξερευνήσω περαιτέρω τους χαρακτήρες μου και τον κόσμο τους σε ένα λογοτεχνικό εγχείρημα που θα μπορέσει, ελπίζω, να σταθεί δίπλα στο κινηματογραφικό αντίστοιχό του».

Οπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μετατροπή σε μυθιστόρημα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας θα εκδοθεί σε χαρτόδετο Harper Perennial, σε e-book και audio book. Το φθινόπωρο του 2021 θα ακολουθήσει πολυτελής δεμένη έκδοση.

Το δεύτερο βιβλίο του Ταραντίνο θα είναι δοκίμιο με τίτλο “Cinema Speculation”. Το εμπνεύστηκε από τα κριτικά κινηματογραφικά δοκίμια της Πολίν Κάελ, για την οποία ο ίδιος έχει αναφέρει ότι έχει ασκήσει συγγραφική επιρροή πάνω του. Θα είναι μια βαθιά κατάδυση στις ταινίες της δεκαετίας του 1970, τις ίδιες ταινίες για τις οποίες η Κάελ έγραψε κριτική στο απόγειο της καριέρας της.

Πηγή κεντρικής φώτο: Instagram @studio35online