Αρχική > Συνταγές > Κάντο όπως η Βίσση- Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις τη δική της πάστα φλώρα!

Κάντο όπως η Βίσση- Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις τη δική της πάστα φλώρα!

Μας εξέπληξε η Αννα Βίσση καθώς στην τελευταία ανάρτησή της στο Instagram μάς έδωσε τη συνταγή για τη δική της πανόστιμη Πάστα Φλώρα! 

Η… απόλυτη Ελληνίδα συνεισφέρει με τον δικό της τρόπο στο έργο της κυπριακής ΜΚΟ «Sophia for Children», η οποία στηρίζει τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.  Έτσι, απάντησε στο «The Food Challenge» της οργάνωσης και κάλεσε τους followers της να κάνουν δωρεά!

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει στην ανάρτησή της : «Η “γλυκιά” μου συνταγή… Πάστα Φλώρα! Με αγάπη για την προσπάθεια του Sophia for Children να μην εγκαταλείπει ποτέ τα παιδιά, όπως πάντα υπόσχεται… Δοκιμάστε να το φτιάξετε είναι η πιο νόστιμη πίτα ever! Στο site του foundation αφήστε ό,τι θέλετε και μπορείτε για την ολοκλήρωση αυτού του σκοπού» και στη συνέχεια έγραψε αναλυτικά τη συνταγή.

View this post on Instagram

@sophiaforchildren ❤️. Η «γλυκιά» μου συνταγή…πάστα Φλώρα ! Με αγάπη για την προσπάθεια του @sophiaforchildren να μην εγκαταλείπει ποτέ τα παιδιά όπως πάντα υπόσχεται … Δοκιμάστε να το φτιάξετε είναι η πιο νόστιμη πίτα Ever ! Στο site του foundation αφήστε ό,τι θέλετε και μπορείτε για την ολοκλήρωση αυτού του σκοπού🙏🙏🙏🙏. Πάστα Φλώρα Υλικά 1.Μαρμελάδα βερύκοκο η βύσσινο 250 γρ. 2.1/2 φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος 3. 1 κ.σ ζάχαρη 4. 1.1/2φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5. 1 αυγό 6. 1/2 κς κονιάκ 7. Χυμό από 1/2πορτοκάλι 8. Ξύσμα από 1/2πορτοκάλι 9. 3/4 κγ baking powder Εκτέλεση !!! 1. Χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό ( η στο χέρι η σε μίξερ ) 2. Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι ,το baking powder και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί 3. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη κρατάμε χωριστά λίγη ζύμη για γαρνίρισμα στο τέλος 4. Στρώνουμε τη ζύμη σε στρογγυλή φόρμα η οβάλ 5. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με ό,τι σχέδιο θέλουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθοντας λωρίδες 6. Ψήνουμε σε 200-250 βαθμούς ώσπου να ψηθεί το γλυκό !! Περίπου 30-40 λεπτά. https://sophia-foundation.com/donation/donation.php

A post shared by Anna Vissi (@annavissiofficial) on

Υλικά:

250 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο ή βύσσινο

½ φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος

1 κ.σ. ζάχαρη

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

½ κ.σ κονιάκ

Χυμό από ½ πορτοκάλι

Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

¾ κ.γ. baking powder

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό (ή στο χέρι ή σε μίξερ)

Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι, το baking powder και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη κρατάμε χωριστά λίγη ζύμη για γαρνίρισμα στο τέλος

Στρώνουμε τη ζύμη σε στρογγυλή φόρμα ή οβάλ

Απλώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με ό,τι σχέδιο θέλουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθοντας λωρίδες

Ψήνουμε σε 200-250 βαθμούς, ώσπου να ψηθεί το γλυκό για περίπου 30-40 λεπτά.