Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα

Το πιάτο που σας προτείνουμε σήμερα έχει άρωμα αλλά και γεύση θαλασσινή. Ο λόγος; Φυσικά το γεγονός ότι θα μαγειρέψουμε ένα απίθανο ριζότο με γαρίδες. Ένα πολύ γευστικό και πλήρες πιάτο και ένας απόλυτα υγιεινός τρόπος να συνδυάσετε γεύση με λίγες θερμίδες ακόμη και με δίαιτα.

Υλικά:

500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες

1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι

λίγο λευκό κρασί για το σβήσιμο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε για 1-2 λεπτά τις γαρίδες σε βραστό νερό. Μην τις αφήσετε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις γαρίδες, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα.

Σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και λίγο νερό.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαλακώσει και να πιει το ζουμάκι. Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον φρέσκο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Φορμάρουμε το ρύζι και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τριμμένο τυρί.

Διαβάστε επίσης

Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο

Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!

Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media – Πάμε να τη φτιάξουμε;

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του