To καλοκαίρι, οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους και πολλές φορές τις προτιμάμε από ένα φορτωμένο γεύμα που θα μας βαρύνει όταν έξω έχει καύσωνα. Σήμερα, με πρώτη ύλη το κριθαράκι φτιάχνουμε μια απίθανη καλοκαιρινή σαλάτα. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συνταγή με βάση τα γούστα σας αλλά και το περιεχόμενο του ψυγείου σας.

Υλικά

200 γρ. κριθαράκι μέτριο
3 κομμάτια μπρόκολο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¼ κ.γ. μαϊντανό φρεσκοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
3 πιπεριές πολύχρωμες
4 ψιλοκομμένες μαύρες ελιές

Για το dressing

1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
¼ κ.γ. φρέσκο βασιλικό
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση


Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού του και το στραγγίζετε. Σε νερό που ήδη βράζει, ζεματάτε το μπρόκολο. Παράλληλα, σε μικρό μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το dressing. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε το μπρόκολο, το κριθαράκι, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τις ελιές. Περιχύνετε με το dressing.

από Μαρία Ιωαννάτου