Τον τελευταίο καιρό ακούγεται πολύ στους χώρους των καλοφαγάδων. Τι είναι, όμως, στην πραγματικότητα; Ο λόγος για το φυστικοβούτυρο, το οποίο αποκτά διαρκώς φανατικούς θαυμαστές αλλά και εχθρούς!
Ουσιαστικά, πρόκειται για πολτοποιημένα φιστίκια και αλάτι. Παραγέται κυρίως σε ΗΠΑ και Κίνα, ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Βόρεια Αμερική, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε μέρη της Ασίας όπως οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία. Το προτιμούν κυρίως αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, λόγω της ενέργειας που αποδίδει!
Σήμερα δοκιμάστε το με το κοτόπουλο σας σε μια πεντανόστιμη μαρινάρα…
Υλικά:
ελαιόλαδο
200 γρ. noodles
μια κούπα φυστικοβούτυρο
1/2 της κούπας ζεστό νερό
1/4 της κούπας σως σόγιας
2 κουταλιές φρεσκοκομμένο τζίνζτερ
500 γρ. στήθος κοτόπουλο
4 κουταλιές σησαμέλαιο
διάφορα κατεψυγμένα λαχανικά
Εκτέλεση: Βράστε τα noodles και προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Λαδώστε τις σχάρες και αναμείξτε το φυστικοβούτυρο, το νερό, τη σως σόγιας και το τζίντζερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιγοενές μείγμα. Χωρίστε το μείγμα σε δυο μπολ. Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές και περάστε το στα ξύλινα καλαμάκια. Με το πινέλο σας απλώστε το μισό μείγμα του φυστικοβούτυρου πάνω τους. Ψήστε στο γκρίλ για περίπου 15 λεπτά και από τις δυο πλευρές.
Στο μεταξύ, ζεστάνετε ένα τηγάνι και λαδώστε το με τις δυο κουταλιές σησαμέλαιο. Τηγανίστε τα λαχανικά μέχρι να μακαλώσουν. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και λαδώστε τα με το υπόλοιπο σησαμέλαιο. Ανακατέψτε τα με το μείγμα φυστικοβούτυρου που έχει απομείνει και σερβίρετε μαζί με τα καλαμάκια κοτόπουλου!
Εύκολο και νόστιμο κρύο σάντουιτς με κοτόπουλο. Plus: Τι σημαίνει Canola oil;
Κοτόπουλο στο τηγάνι με φέτα και ελιές. Plus: Μειώνει η ρίγανη τις ελεύθερες ρίζες;
Noodles κολοκυθιού με σάλτσα από αβοκάντο και κουκουνάρι. Plus: Πώς μάς χορταίνει το κουκουνάρι;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News