Καλαμάκια κοτόπουλου με φυστικοβούτυρο και noodles. Plus: Τι ακριβώς είναι το φυστικοβούτυρο;

εύκολες_συνταγές

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται πολύ στους χώρους των καλοφαγάδων. Τι είναι, όμως, στην πραγματικότητα; Ο λόγος για το φυστικοβούτυρο, το οποίο αποκτά διαρκώς φανατικούς θαυμαστές αλλά και εχθρούς!

Ουσιαστικά, πρόκειται για πολτοποιημένα φιστίκια και αλάτι. Παραγέται κυρίως σε ΗΠΑ και Κίνα, ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Βόρεια Αμερική, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε μέρη της Ασίας όπως οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία. Το προτιμούν κυρίως αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, λόγω της ενέργειας που αποδίδει!

Σήμερα δοκιμάστε το με το κοτόπουλο σας σε μια πεντανόστιμη μαρινάρα…

Υλικά:

ελαιόλαδο

200 γρ. noodles

μια κούπα φυστικοβούτυρο

1/2 της κούπας ζεστό νερό

1/4 της κούπας σως σόγιας

2 κουταλιές φρεσκοκομμένο τζίνζτερ

500 γρ. στήθος κοτόπουλο

4 κουταλιές σησαμέλαιο

διάφορα κατεψυγμένα λαχανικά

Εκτέλεση: Βράστε τα noodles και προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Λαδώστε τις σχάρες και αναμείξτε το φυστικοβούτυρο, το νερό, τη σως σόγιας και το τζίντζερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιγοενές μείγμα. Χωρίστε το μείγμα σε δυο μπολ. Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές και περάστε το στα ξύλινα καλαμάκια. Με το πινέλο σας απλώστε το μισό μείγμα του φυστικοβούτυρου πάνω τους. Ψήστε στο γκρίλ για περίπου 15 λεπτά και από τις δυο πλευρές.

Στο μεταξύ, ζεστάνετε ένα τηγάνι και λαδώστε το με τις δυο κουταλιές σησαμέλαιο. Τηγανίστε τα λαχανικά μέχρι να μακαλώσουν. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και λαδώστε τα με το υπόλοιπο σησαμέλαιο. Ανακατέψτε τα με το μείγμα φυστικοβούτυρου που έχει απομείνει και σερβίρετε μαζί με τα καλαμάκια κοτόπουλου!

Εύκολο και νόστιμο κρύο σάντουιτς με κοτόπουλο. Plus: Τι σημαίνει Canola oil;

Κοτόπουλο στο τηγάνι με φέτα και ελιές. Plus: Μειώνει η ρίγανη τις ελεύθερες ρίζες;

Noodles κολοκυθιού με σάλτσα από αβοκάντο και κουκουνάρι. Plus: Πώς μάς χορταίνει το κουκουνάρι;

Σχετικά Άρθρα
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του