Αρχική > Featured > Ιταλία: 18χρονος υπεβλήθη σε μεταμόσχευση πνευμόνων – «Κάηκαν» από τον κορωνοϊό

Ιταλία: 18χρονος υπεβλήθη σε μεταμόσχευση πνευμόνων – «Κάηκαν» από τον κορωνοϊό

Ένα 18χρονο αγόρι από την Ιταλία υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση πνευμόνων δέκα ημέρες αφότου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχαν καταστραφεί από τον κορωνοϊό, δημιουργώντας μία απειλητική κατάσταση για τη ζωή του, όπως διαβάζουμε στο Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANSA).

Πριν μολυνθεί, ο νέος ήταν απόλυτα υγιής αλλά ο κορωνοϊός προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο αναπνευστικό του σύστημα. Κατάφερε να επιζήσει αλλά, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο ιός σχεδόν «έκαψε» τους πνεύμονές του και η αναπνοή του, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, υποστηριζόταν μηχανικά.

Πριν από δύο εβδομάδες οι Ιταλοί γιατροί κατάφεραν να βρουν συμβατό δότη και προχώρησαν στην αναγκαία μεταμόσχευση. Η μετεγχειρητική πορεία του νέου, μέχρι αυτή τη στιγμή, εξελίσσεται ομαλά και οι επιστήμονες του Μιλάνου υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μία από τις πρώτες επιτυχημένες προσπάθειες αυτού του είδους, σε όλη την Ευρώπη.

Ο κορωνοϊός διέλυσε τους πνεύμονές του

Ο νεαρός Φραντσέσκο, σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, εμφάνισε υψηλό πυρετό στις 2 Μαρτίου, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλ του Μιλάνου. Στις 8 Μαρτίου διασωληνώθηκε έπειτα από επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Φραντσέσκο μπήκε σε μηχανική υποστήριξη στις 23 Μαρτίου, με τους πνεύμονές του να έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

«Θα πρέπει να ακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης, έπειτα από 58 ημέρες στο κρεβάτι, διασωληνωμένος και υποβοηθούμενος μηχανικά», σημείωσε για την κατάσταση της υγείας του, ο Ιταλός χειρουργός Μάριο Νοσότι που συμμετείχε στην επέμβαση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ