Αρχική > Τι Νέα; > Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη- Αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη- Αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κρήτη, που έγινε αισθητός και στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 35 χλμ. βόρεια της Κρήτης, με εστιακό βάθος 56 χλμ.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Σύσσωμη η ελληνική κοινότητα σεισμολόγων δηλώνει καθησυχαστική για τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στις 9:23 σήμερα το πρωί (27/11), ενώ καθόλου δεν τον συνδέει με τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Αλβανία.

Ο κ. Λέκκας μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι η περιοχή αυτή δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά χωρίς μετασεισμική ακολουθία, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί και αυτή τη φορά.

Καθησυχαστικός και ο κ. Χουλιάρας, τόνισε ότι λόγω του βάθους του σεισμού που υπολογίζεται στα 60 χιλιόμετρα, δεν θα υπάρξουν μετασεισμοί.

Ο κ. Παπαζάχος, εξίσου καθυσυχαστικός, είπε ότι δεν συνοδεύεται από μετασεισμούς, ενώ καμία σύνδεση δεν έχει με το σεισμό στην Αλβανία. Το τόξο εκείνο αρχίζει από Κέρκυρα, κατεβαίνει νότια και πιάνει μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα

Σε ετοιμότητα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Τα καλά νέα είναι, σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.