Αρχική > Τι Νέα; > Η Σάρα ΜακΜπράιντ γίνεται η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ

Η Σάρα ΜακΜπράιντ γίνεται η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ

Ιστορία γράφουν οι ΗΠΑ στις φετινές εκλογές, καθώς η Σάρα ΜακΜπράιντ είναι η πρώτη διεμφυλική που κατορθώνει να εκλεγεί στο αξίωμα στην ιστορία των ΗΠΑ και μάλιστα στη γενέτειρα του Τζο Μπάιντεν, το Ντέλαγουερ.

Η Σάρα ΜακΜπράιντ ήταν ακτιβίστρια και είχε δράσει υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Έλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών για την θέση του Γερουσιαστή στο Ντέλαγουερ, την οποία και κέρδισε στις αμερικανικές εκλογές κερδίζοντας μάλιστα το 86% των ψήφων εξ αποστάσεως. «Σε όποιον ανησυχεί πως η αλήθεια τους και τα όνειρά τους είναι έννοιες ασυμβίβαστες, να γνωρίζετε πως η αλλαγή είναι πιθανή. Να γνωρίζετε πως η φωνής σας έχει αξία. Να ξέρετε πως μπορείτε να το κάνετε» έγραψε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.

Σάρα ΜακΜπράιντ και Μπο Μπάιντεν

Στην Σάρα ΜακΜπράιντ πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό η ψήφιση της νομοθεσίας για την ταυτότητα φύλου στο Ντέλαγουερ. Προ διετίας, η Δημοκρατική γερουσιαστής κυκλοφόρησε βιβλίο με τίτλο «Το αύριο θα είναι διαφορετικό: Αγάπη, απώλεια και μάχη για την ισότητα των διεμφυλικών».

Το 2013, η Σάρα δούλευε στην προεκλογική καμπάνια του Μπο Μπάιντεν, του γιου του Τζο που έχασε τη ζωή του από καρκίνο. Είναι θερμή υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και ήταν και το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο που εργάστηκε στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της προεδρείας του Μπαράκ Ομπάμα.