Το Infowoman στην πρόβα της παράστασης «Όνειρα Γλυκά» με την Ελπίδα και τη Σαλίνα Γαβαλά

Με αφορμή μια μετακόμιση η 30χρονη ηρωίδα του έργου «Όνειρα Γλυκά» καλείται να κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και τους έρωτες που την πλήγωσαν, έναν απολογισμό της μέχρι τώρα ζωής της, αλλά και να σκεφτεί τι γίνεται από εδώ και πέρα. Σε αυτό θα τη βοηθήσει ο μελλοντικός εαυτός της, που ενσαρκώνει η σπουδαία ερμηνεύτρια Ελπίδα, η οποία επιστρέφει μετά από χρόνια απουσίας, για δεύτερη σεζόν, σε έναν ρόλο που έχει αγαπήσει.

Το Infowoman.gr βρέθηκε στην πρόβα της παράστασης «Όνειρα Γλυκά» με τη Σαλίνα Γαβαλά και την Ελπίδα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας, γεμάτο εναλλαγές, που αποκαλύπτει στον θεατή τον τρόπο για να κατακτήσει την ευτυχία. Μια μουσικοθεατρική παράσταση με ζωντανή ορχήστρα, όπου γνωστά ελληνικά τραγούδια γίνονται ένα με το θεατρικό κείμενο. Αφού πήραμε μια πρώτη γεύση από αυτό που πρόκειται να δούμε επί σκηνής από την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, η Σαλίνα Γαβαλά που υπογράφει το κείμενο της παράστασης, η Ελπίδα και ο Αντώνης Λουδάρος που σκηνοθετεί, μίλησαν αποκλειστικά στο Infowoman.gr για αυτή τη σπουδαία δουλειά που μετρά δύο χρόνια επιτυχίας.

«Δεν θέλω να κάνω την ηθοποιό, δεν είμαι ηθοποιός, απλά διάβασα ένα κείμενο που άγγιξε την ψυχή μου και είπα με τη βοήθεια του Αντώνη να το ενσαρκώσω. Είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στην καριέρα μου όλα αυτά τα χρόνια, να μάθω το κείμενο, τις ατάκες… Ένα τραγούδι μπορώ να το ερμηνεύσω αλλά το θέατρο είναι διαφορετικό. Όμως ήταν τόσο δυνατό αυτό το κείμενο και με αντιπροσώπευε τόσο που θέλησα να το τολμήσω. Στην αρχή είχα συστολές, ντρεπόμουν, αλλά με τη δουλειά και τη βοήθεια του Αντώνη και της Σαλίνας όλα ξεπεράστηκαν. Δεν ξέρω αν τα έχω καταφέρει, αλλά όσοι φίλοι έχουν δει την παράσταση μου έχουν πει ότι τα πάω καλά. Μακάρι να είναι αλήθεια! Ευχαριστώ πολύ τη Σαλίνα που έγραψε αυτό το κείμενο και τον Αντώνη που είχε την ιδέα να με φέρει στην παράσταση και να με βοηθήσει να ανταποκριθώ», ανέφερε στο Infowoman.gr η σπουδαία ερμηνεύτρια Ελπίδα.

Υπάρχει κάποια πολύ δυνατή στιγμή του έργου που ξεχωρίζετε;

«Είναι πολλές οι δυνατές στιγμές του έργου, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Είναι σίγουρα η σκηνή του χωρισμού, αλλά είναι και η στιγμή που ερμηνεύω το κομμάτι “Η σωτηρία της ψυχής”. Δεν θα σας αποκαλύψω άλλα, ελάτε να το δείτε! Να αγαλιάσει η ψυχή σας, να ξεχαστείτε, να κάνετε ένα ταξίδι δύο ωρών που θα ανοίξει η καρδιά σας από τη συγκίνηση και τη διασκέδαση».

Πώς εμπνευστήκατε το θέμα της παράστασης; Περιέχει αυτοβιογραφικά στοιχεία;

«Έχει κάποια αυτοβιογραφικά στοιχεία, δηλαδή έχω κλέψει κάποια στιγμιότυπα της ζωής μου, αλλά θα μπορούσε να είναι η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου με τις απογοητεύσεις, τα όνειρα, τους έρωτες που τον πλήγωσαν, έτσι όπως έχει γίνει η ζωή, πιο πεζή και δύσκολη, ειδκά στην ηλικία των 30 που περιμένεις ότι η ζωή σου θα είναι σε ένα συγκεκριμένο σημείο και τελικά πάει σε άλλο δρόμο και θες να την προλάβεις, γιατί είναι και ο χρόνος που μετράει αντίστροφα ειδικά για τις γυναίκες», δήλωσε η Σαλίνα Γαβαλά και συνέχισε αποκαλύπτοντας το δυνατό μήνυμα που περνάει το έργο στους θεατές:

«Από αυτή την εσωτερική ανάγκη ξεκίνησα να το γράφω αυτό το έργο. Ήθελα να βρω τον εαυτό μου, να καταγράψω κάποιες σκέψεις, κάποια αισθήματα, κάποιες στιγμές, και ήθελα να τις εμπλουτίσω και να τις συνδυάσω με αγαπημένα μου τραγούδια, που έχουν συντροφεύσει αυτές τις στιγμές. Έτσι, αυτό το κείμενο που ξεκίνησε πεσιμιστικά εξελίχθηκε και έγινε τελικά ένας οδηγός αισιοδοξίας. Μεσα από αυτή την παράσταση προσπαθώ να εστιάσω στις στιγμές που είναι το μυστικό για να είμαστε ευτυχισμένοι και να αγαπώ τον εαυτό μου με τα λάθη του. Πρώτα εγώ να με αγαήσω για να αγαπήσω και τους γύρω μου. Με αυτή την ανάγκη επικοινωνώ αυτό το κείμενο στον κόσμο μήπως μπορέσω να βάλω το λιθαράκι μου να γίνει λίγο καλύτερος».

Πώς είναι η συνεργασία σας με την Ελπίδα;

«Ήταν μια έκπληξη για μένα η Ελπίδα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν τόσο άμεση, υπάρχουν ηθοποιοί που δεν έχουν την αμεσότητά της,, μιλάει κατευθείαν στην ψηχή σου. Είναι σαν τα λόγια αυτά να γράφτηκαν για εκείνη. Φωνητικά είναι ανατριχιαστική, αυτό το γνωρίζουμε όλοι, και ήταν μεγάλη μου χαρά που επανήλθε μετά από διαλειμμα 25 χρόνων με αφορμή το κείμενο αυτό και την παράσταση «Όνειρα Γλυκά». Έχουμε δέσει πάρα πολύ. Οι πρόβες μας έφεραν πολύ κοντά αλλά κυρίως όταν ξεκίνησαν οι παραστάσεις, η συγκίνηση που νιώθαμε κάθε βράδυ δεν περιγράφεται με λόγια και αυτή περνάει και στον κόσμο. Ειμαι πολύ χαρούμενη που είμαστε μαζί».

Ο Αντώνης Λουδάρος σκηνοθετεί την παράσταση, φτιάχνοντας ένα απολαυστικό μιούζικαλ δωματίου, όπου ακούγονται μεταξύ άλλων, τραγούδια των Σταμάτη Κραουνάκη, Λίνας Νικολακοπούλου, Δήμητρας Γαλάνη, Χαρούλας Αλεξίου κ.ά.

«Τα τραγούδια που θα ακουστούν στην παράσταση είναι κομμάτι της υπόθεσης. Έρχονται και συμπληρώνουν συναισθημαιτκά αυτό που γίνεται. Έγινε μια επιλογή τραγουδιών με πολύ μεγάλη προσοχή από την Σαλίνα, την Ελπίδα και από εμένα. Είναι ένα έργο που πήρε τον δρόμο του πέρυσι, έκανε μια σειρά παραστάσεων που άρεσε γιατί έχει μια ειλικρίνεια, δεν καμώνετε κάτι και αυτό μας έδωσε φτερά να συνεχίσουμε και φέτος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Είναι μια παράσταση που μιλάει για τις ανησυχίες μιας γυναίκας γύρω στα 30. Πώς τα έχει πάει ως τώρα; Έχει καταφέρει όσα ήθελε; Πώς θα είναι το μέλλον της; Έχει τον σύντροφο που θέλει; Η καριέρα; Θα κάνει παιδί; Πώς είναι η σχέση με τους γονείς, και άλλες ανησυχίες που έχει κάθε άνθρωπος γυρω στην ηλικία των 30 ετών. Καθώς λοιπόν σκέφτεται όλα αυτά, έρχεται να τη βοηθήσει το μέλλον της, που ενσαρκώνει η Ελπίδα, και να της δώσει μία σημαντική συμβουλή: Γίνε λίγο πιο χαρούμενη, μην παίρνεις τη ζωή τόσο σοβαρά. Αγάπησε τον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλύτερα», αναφέρει ο Αντώνης Λουδάρος στο Infowoman.gr.

Γιατί επιλέξατε την Ελπίδα να ενσαρκώσει τον μελλοντικό εαυτό της ηρωίδας του έργου;

«Ένας φίλος δημοσιογάφος συζητώντας μου πρότεινε την Ελπίδα και τότε σκέφτηκα ότι έχει απόλυτο δίκιο. Επικοινωνήσαμε, συναντηθήκαμε, της δώσαμε το κείμενο, το διάβασε, ενθουσιάστηκε και με ρώτησε αν θα τα καταφέρει. Την καθησύχασα ότι θα τα πάει περίφημα, όπως και έγινε. Είναι τόσο θεατράλε ο τρόπος ζωής της, που ήμουν σίγουρος ότι θα μπορέσει να το επικοινωνήσει με τον τρόπο που ξέρει, όπως και έκανε. Είναι η γλυκιά αυτή γυναίκα που όλοι ξέρουμε. Σε όλο το διάστημα που συνεργαστήκαμε, η Ελπίδα δεν έπεσε καθόλου από το βάθρο που την είχα τοποθετήσει στο μυαλό μου. Είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που δεν μετακινήθηκε μέσα ου. Την σέβομαι, την εκτιμώ και την αγαπώ με έναν τρόπο σαν να είναι δικός μου άνθρωπος».

Μαρία Ιωαννάτου

Recent Posts

Η Βίκυ Κουλιανού αποκαλύπτει ποιος διάσημος ρόλος είχε γραφτεί για εκείνη

Όλοι θυμόμαστε την ψηλόλιγνη «Βίκυ» - Κατερίνα Λέχου, στην σειρά «Είσαι το ταίρι μου» του…

53 λεπτά ago

Δείτε πώς να ενεργοποιήσετε τη ντοπαμίνη σας, σύμφωνα με τους ειδικούς μακροζωίας

Είναι άραγε η ευτυχία επιλογή; Ναι, είναι! Από την πρώτη στιγμή της ημέρας, με το…

1 ώρα ago

Η Νάντια Μαργαρίτη στο Infowoman: «Δεν για όλες της γυναίκες οι πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα»

Η ομάδα Νοσταλγία εκκινεί το 2024 με μια βουτιά στο πληθωρικό σύμπαν της Ελένης Σικελιανός,…

2 ώρες ago

Sin Boy: Άγριος ξυλοδαρμός ενώ έκανε live στο Instagram (video)

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού φέρεται να έπεσε από αγνώστους ο τράπερ Sin Boy με τη στιγμή…

3 ώρες ago

“Always”: Συνεχίζει τις προσπάθειες υπέρ της ενδυνάμωσης των νεαρών κοριτσιών

Η Always, η κορυφαία μάρκα σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ενώνει τις δυνάμεις της με τον…

3 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα – Τα νεότερα για την υγεία του

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος νοσηλεύεται από το…

3 ώρες ago