Ματίνα Νικολάου: Η τηλεοπτική «Βάνια» αποκαλύπτει πώς βίωσε την ξαφνική επιτυχία τη σεζόν που πέρασε

ματίνα-νικολάου-η-τηλεοπτική-βάνια

Την πετύχαμε στο πούλμαν για Βόλο, ενώ ταξίδευε μαζί με όλη την ομάδα της “Βερβερίτσας” στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης. Η χαρά και η προσμονή της διακρίνονται ακόμη και δια τηλεφώνου, από την αρχή της κουβέντας μας. Η Ματίνα Νικολάου ύστερα από μια πρωτόγνωρη σεζόν για εκείνη, μίλησε αποκλειστικά στο Infowoman.gr για την τηλεόραση, τον ρόλο της Βάνιας, το Νίκο Μουτσινά και άλλα.

Η Βερβερίτσα σημείωσε μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα. Τι πρόκειται να δουν οι θεατές;

«Οι θεατές πρόκειται να δουν μια κωμωδία, μια φάρσα. Η παράσταση ξεκινάει πολύ ομαλά, με ένα ζευγάρι και τα προβλήματά του, με τις επισκέψεις του στον ψυχολόγο, και ξαφνικά γίνεται μια αντροπή: σκοτώνουν με το αυτοκίνητο μια βερβερίτσα που πετάγεται μπροστά τους και μετά έχουν να κάνουν με την ιδιοκτήτρια, η οποία είμαι εγώ, και με τις αδερφές της. Ζουν σε ένα σπίτι στο δάσος, όπου εκεί γλνονται όλα τα ευτράπελα. Ο κόσμος πραγματικά μας τίμησε τον χειμώνα στο θέατρο Βρετάνια και πιστεύω -όπως δείχνει και η αρκετά μεγάλη προπώληση- ότι ο κόσμος θελει να τη δει και στην περιοδεία. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ξεκινάμε την περιοδεία με πολλή χαρά».

Πες μας δυο λόγια για τον ρόλο σου. Είναι πληθωρικός, όπως μας έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα;

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος μου γράφει τέτοιους ρόλους και μου αρέσουν πολύ. Είναι πολύ ιδιαίτερος ρόλος, είναι η κακιά της υπόθεσης αλλά παρόλα αυτά είναι συμπαθητική -δεν ξέρω πώς το έχουμε καταφέρει αυτό. Είναι ακραίος ρόλος και χαρακτήρας -σχεδόν παραμυθένιος- δε νομίζω ότι υπάρχει, αλλά έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον για μένα. Μου αρέσει πολύ».

%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b10

Η συνεργασία της με τον Νίκο Μουτσινά ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στην παράσταση «Τα Βαφτίσια». Τότε εκείνος αναζητούσε έναν βοηθό σκηνοθέτη και η Ματίνα ήταν εκείνη που ανέλαβε να τον βοηθήσει να στήσει την παράσταση. Από εκεί κι έπειτα ξεκίνησε να της γράφει ρόλους και έτσι έφτασαν στο σήμερα…

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου θεωρείς ότι ταίριαξε με του Νίκου Μουτσινά, ώστε να συνεργάζεστε εδώ και τόσα χρόνια;

«Νομίζω ότι ο Νίκος θέλει το απόλυτο και αυτό που ο ίδιος θεωρεί απόλυτο για την παράσταση του. Θέλει να είναι όλα στην εντέλεια, έτσι όπως τα έχει σκεφτεί και καλά κάνει. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος του σκηνοθέτη σε μια παράσταση: να έχει φανταστεί το έργο του, να το έχει σκηνοθετήσει στο μυαλό του πριν ακόμα ξεκινήσουν οι πρόβες. Αυτό ο Νίκος το κάνει και μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που δουλεύει. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό της καλής μας συνεργασίας. Είμαι κι εγώ έτσι, θέλω ακριβώς να ξέρω τι θα κάνω. Το άλλο που μου αρέσει πάρα πολύ στον Νίκο -επειδή παίζουμε κιόλας μαζί, δεν σκηνοθετεί μόνο- είναι ότι βρίσκουμε στην πορεία των παραστάσεων πράγματα τα οποία έχει πολύ ενδιαφέρον να τα χτίζουμε μαζί πάνω στη σκηνή. Νομίζω ότι αυτό είναι ιδανικό, να έχεις τον σκηνοθέτη μαζί σου».

Φέτος είχες την πρώτη σου επαφή με τηλεοπτική εκπομπή. Τι κέρδισες από αυτή την εμπειρία;

«Ήταν η πρώτη μου επαφή με τηλεοπτική εκπομπή. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει, μόνο από αυτά που άκουγαα από τον Νίκο και άλλους φίλους που κάνουν τηλεόραση. Έχω δει τον Νίκο όλα αυτά τα χρόνια, την πορεία του στην τηλεόραση, και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ δύσκολο είδος και πρέπει να έχεις ιδιαίτερο ταλέντο για να μπορέσεις να σταθείς στην τηλεόραση. Ο Νίκος είναι μοναιδκός στο είδος του, το έχω πει και θα το λέω συνέχεια, οπότε ήταν μια ασφάλεια το να είμαι σε μια εκπομπή μαζί του. Θεωρώ ότι με κάποιον άνθρωπο που δεν γνώριζα ή μονη μου, δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Πριν ξεκινήσουμε είχα τρομερό άγχος, αλλά πολύ γρήγορα -από την πρώτη κιόλας εκπομπή- αισθάνθηκα άνετα και το χαιρόμουν πάρα πολύ. Αυτό που έζησα φέτος είναι κάτι μαγικό, ήμουν τυχερή γιατί οι συνθήκες ήταν ιδανικές, οπότε πήγαν όλα καλά!».

%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b12

Ένας από τους λόγους της επιτυχίας της εκπομπής ήταν και ο χαρακτήρας της «Βάνιας». Πού θεωρείς ότι οφείλεται;

«Μου δίνει πολλή χαρά καταρχήν το ότι ο χαακτήρας έγινε αποδεκτός από τον κόσμο γιατί δεν είναι εύκολο να κάνεις μια περσόνα στην τηλεόραση. Είναι επικίνδυνο. Ή θα είναι πολύ καλό ή δεν θα είναι καθόλου καλό. Νομίζω ότι παίρνω πολλή χαρά από την αγάπη του κόσμου. Το ότι ένας άνθρωπος βγαίνει να σχολιάσει σε μερικά σημεία της εκπομπής κάτι που θα πει ο Νίκος ή να πειράξει τον Νίκο, νομίζω ότι εκεί είναι η επιτυχία. Είναι πολλοί που μου λένε ότι θέλουν να με βλέπουν περισσότερο, αλλά νομίζω ότι θα ήταν κουραστικό. Το πώς εμφανίζομαι στην εκπομπή έχει να κάνει καθαρά με το ένστικτο το δικό μου και του Νίκου, τόσο για να μην κουράσει, όσο και για να είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό. Όλα χρειάζονται όριο. Νομίζω ότι έχουμε βρει την ισορροπία».

Του χρόνου θα συνεχίσεις στην εκπομπή; Πρόσφατα ειπώθηκε κάτι για αλλαγή τηλεοπτικής στέγης…

«Αυτό ακούγεται, η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχει καταλήξει κάπου, δεν εξαρτάται σίγουρα από εμένα. Εγώ θα είμαι με τον Νίκο, θα τον ακολουθήσω, γιατί αυτή η εκπομπή θα είναι ξανά και του χρόνου. Απλά ακόμα δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δεν εξαρτάται από εμένα. Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα και θα τα καταφέρουμε! Οι τηλεθεατές θα δουν αυτά που έχουν συνηθίσει ίσως με κάποιεις βελτιώσεις, αλλά η βάση της εκπομπής θα είναι η ίδια, δεν θα αλλάξει κάτι. Είναι επιθυμία του Νίκου αλλά και όσων είμαστε στην εκπομπή».

%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b14

Θα ηθελες να παίξεις ρόλους που δεν είναι κωμικοί;

«Φυσικά θα ήθελα και είναι ένας από τους στόχους μου, δηλαδή θα χαρώ πολύ να μου γίνει πρόταση για κάποιον δραματικό ρόλο. Θα μου άρεσε πολύ. Είμαι ηθοποιός και θέλω να δοκιμάζομαι σε διάφορα είδη. Μου έχει λείψει να κάνω έναν ωραίο, δραματικό ρόλο ή αν δεν είναι δρματικός, κάτι πιο κοινωνικό, πιο φυσιολογικό από τους ρόλους που κάνω τα τελευταία χρόνια. Τους λατρεύω, τους αγαπώ και δεν αλλάζω την κωμωδία με τίποταα αλλά θέλω λίγο να ηρεμήσει και το μέσα μου κάνοντας έναν πιο φυσιολογικό ρόλο».

Έχεις έναν γιο 11 ετών. Πώς αντιλαμβάνεται την επιτυχία της μαμάς του;

«Η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε στην προεφηβεία, έχουμε αρχίσει να γινόμαστε πιο αντράκια. Είναι πολύ χαρούμενος, παρακολουθεί -όχι με πολλή τρέλα- τις εκπομπές και όλη την πορεία. Καταλαβαίνει ότι είναι μια πολύ ωραία εκπομπή, του αρέσει, γελάει πολύ, σχολιάζει πράγματα που κάνουμε αλλά μέχρι εκεί. Είναι πιο χαλαρός, δεν έχει πάθει τρέλα. Άλλωστε, είμαι τόσα χρόνια στη δουλειά, οπότε έχει δει ρόλους μου στο θέατρο, είχε δει και τη Βάνια παλαιότερα και τώρα του φαίνεται πολύ φυσιολογικό».

Σχετικά Άρθρα
%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%86%cf%8e%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%b80
Νίκος Φώσκολος: Ο μεγάλος μας «παραμυθάς» που έχτιζε κόσμους με τις ιστορίες του
Μαγκνταλένα Άντερσον: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Σουηδίας
Μαγκνταλένα Άντερσον: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Σουηδίας
Μιχάλης Αεράκης: 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον «παπά - Μιχάλη» του Σασμού
Μιχάλης Αεράκης: 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον «παπά – Μιχάλη» του Σασμού
Νίκος Καρβέλας: Ποια είναι η σύντροφός του Έλενα Φερεντίνου που περιμένει το πρώτο τους παιδί
Νίκος Καρβέλας: Ποια είναι η σύντροφός του Έλενα Φερεντίνου που περιμένει το πρώτο τους παιδί
Χριστίνα Ωνάση: 33 χρόνια από τον... ανεξιχνίαστο θάνατο της «χρυσής» κληρονόμου
Χριστίνα Ωνάση: 33 χρόνια από τον… ανεξιχνίαστο θάνατο της «χρυσής» κληρονόμου
Σασμός: Ποια είναι η Νατάσα - Φαίη Κοσμίδου που υποδύεται την Ανθούλα στη σειρά του Alpha;
Σασμός: Ποια είναι η Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου που υποδύεται την Ανθούλα στη σειρά του Alpha;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του