Η Εύα Σιμάτου επιστρέφει τηλεοπτικά με δύο εξαιρετικές σειρές και μιλά στο Infowoman.gr: “Αποτελεί μεγάλη πρόκληση υποκριτικά”

η-εύα-σιμάτου-επιστρέφει-τηλεοπτικά-μ

Η Εύα Σιμάτου μπήκε στην τηλεοπτική μας ζωή δυναμικά, μέσα από τις Άγριες Μέλισσες ως Μαίρη Χατζίδου, το αντίπαλο δέος της Ελένης Σταμίρη στις φυλακές. Ένας ρόλος σκοτεινός, κακός και σκληρός, με την ηθοποιό να τον αποδίδει τόσο αριστοτεχνικά και ρεαλιστικά όπου κάθε φορά που την βλέπαμε στις οθόνες μας νιώθαμε δέος.

Δύο χρόνια μετά το πετυχημένο πέρασμά της από τη σειρά του ΑΝΤ1, η Εύα Σιμάτου επιστρέφει τηλεοπτικά και μάλιστα με διπλό “χτύπημα”. Και σε ρόλους που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, αλλά και με εκείνον της Χατζίδου. Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην εξαιρετική νέα σειρά της ΕΡΤ, “Φλόγα και Άνεμος”, όπου υποδύεται την εγγονή της σπουδαίας Κυβέλης, την Κυβέλη Θεοχάρη, ενώ σύντομα θα την δούμε και στο “Κόκκινο Ποτάμι – Η συνέχεια”.

Η Εύα Σιμάτου μίλησε στο Infowoman.gr για την τηλεοπτική της επιστροφή, για τους χαρακτήρες που υποδύεται, για το πώς είναι να συνεργάζεσαι με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, αλλά και για τις Άγριες Μέλισσες που ήταν και η πρώτη της τηλεοπτική δουλειά.

%ce%b7-%ce%b5%cf%8d%ce%b1-%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc0

Φέτος, θα σας δούμε τηλεοπτικά σε δύο σειρές, στο Κόκκινο Ποτάμι και στη Φλόγα κι άνεμος. Πώς είναι αυτό το διπλό τηλεοπτικό “χτύπημα”;

Φέτος, αυτή η διπλή συγκυρία, αποτελεί για μένα μια μεγάλη πρόκληση υποκριτικά. Ακριβώς επειδή οι χαρακτήρες που υποδύομαι σε αυτές τις δύο σειρές είναι εντελώς διαφορετικοί τόσο στα υλικά από τα οποία είναι δομημένοι, όσο και στην μορφή τους.

Στο «Φλόγα και Άνεμος» έχω το ρόλο της Κυβέλης Θεοχάρη, εγγονής της θρυλικής ηθοποιού Κυβέλης Αδριανού .Μιας γυναίκας μορφωμένης, δυναμικής και φιλελεύθερης που ανήκει στην αστική τάξη.

Στο «Κόκκινο ποτάμι- Η συνέχεια» είμαι η Νίκη Κεχαγιόγλου, μια πρόσφυγας που υφίσταται πολλές δοκιμασίες και αγωνίζεται για να ξαναβρεί το δρόμο της και να ξαναφτιάξει την ζωή της.

%ce%b7-%ce%b5%cf%8d%ce%b1-%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc2

Και οι δύο σειρές είναι εποχής. Ως ηθοποιό σας ιντριγκάρει αυτό το είδος;

Αγαπώ πολύ τις σειρές εποχής. Με γοητεύουν. Με συγκινούν. Είναι βασισμένες σε ένα κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας και το θεωρώ σπουδαίο να μπορούμε να φωτίζουμε τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που έχουν σφραγίσει την ιστορία του τόπου μας και να ερχόμαστε σε επαφή με αυτές.

Στη σειρά της ΕΡΤ, “Φλόγα και άνεμος” υποδύεστε την Κυβέλη Θεοχάρη, εγγονή της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού Κυβέλης. Πείτε μας λίγα λόγια για εκείνη και ποια ήταν η σχέση της με τη γιαγιά της;

Ο ρόλος μου, είναι μίας γυναίκας επιτομής της κομψότητας, που διέθετε αυτό που λέμε γαλλική φινέτσα, χάρη και γοητεία. Είναι ένας χαρακτήρας φιλελεύθερος, με δύναμη ανεξαρτησίας. Η Κυβέλη Θεοχάρη ήταν πολύ μορφωμένη γνώριζε πολλές ξένες γλώσσες και λάτρευε την Jazz μουσική. Ως προς τους έρωτες… υπήρξε κάπως επιπόλαιη. Ξεκίνησε ως ηθοποιός, έπειτα έγινε ξεναγός και εξελίχθηκε σε cruise manager. Αργότερα, ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις στο ιδιαίτερο γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Η σχέση της με την γιαγιά της ήταν πάρα πολύ στενή. Την λάτρευε, την θαύμαζε και αποζητούσε πάντα την συντροφιά της, τις συμβουλές της και την υποστήριξή της.

%ce%b7-%ce%b5%cf%8d%ce%b1-%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc4

Πώς είναι να υποδύεστε ένα υπαρκτό πρόσωπο; Υπάρχουν δυσκολίες;

Είναι εντελώς διαφορετική η προσέγγιση. Πρέπει να φέρει κανείς τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα, την αλήθεια του, αλλά και να μην εγκλωβίζεται ως ηθοποιός σε μια εξωτερική αναπαράσταση των χαρακτηριστικών αυτών. Από εκεί και πέρα, έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς επιλέγουν οι συντελεστές της σειράς να προβάλουν αυτό το πρόσωπο σε σχέση με την ιστορική έρευνα που έχουν κάνει.

Πώς είναι να συνεργάζεστε με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη;

Υπέροχα! Η Καρυοφυλλιά εκτός από εξαιρετική ηθοποιός, διαθέτει ένα σπάνιο ήθος που με συγκινεί. Ο επαγγελματισμός της είναι επίσης αξιοθαύμαστος. Είναι βαθιά ανθρώπινη συνάδελφος. Περάσαμε πραγματικά ωραία στα γυρίσματα.

%ce%b7-%ce%b5%cf%8d%ce%b1-%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc6

Στο Κόκκινο Ποτάμι, από την άλλη, υποδύεστε μία πρόσφυγα του Πόντου. Πείτε μας λίγα λόγια για το ρόλο σας

Στην σειρά «Κόκκινο Ποτάμι- Η συνέχεια» την οποία αγάπησε και ξεχώρισε το τηλεοπτικό κοινό από τον πρώτο της κύκλο, υποδύομαι την Νίκη Κεχαγιόγλου, μία πρόσφυγα του Πόντου που καταφέρνει μέσα από μεγάλες αντιξοότητες και βασανιστικές συνθήκες, φορτισμένη από τις απώλειες αγαπημένων της, να φτάσει στους καταυλισμούς της Θεσσαλονίκης προσπαθώντας επίπονα να ξαναχτίσει την ζωή της από την αρχή, να βρει τον τρόπο να ασκήσει πάλι το λειτούργημά της Δασκάλας και να ξαναζήσει τον έρωτα.

Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή κι ένα μέρος της σειράς αναφέρεται στα τραγικά γεγονότα. Πώς είναι ως συναίσθημα να συμμετέχετε σε μια τέτοια παραγωγή που έχει και έναν ιστορικό ρόλο;

Θεωρώ ότι η σειρά αυτή από τον πρώτο της κύκλο ασχολείται με τραγικά ιστορικά γεγονότα που στιγμάτισαν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας, τα οποία πολλοί δεν γνωρίζουν σε βάθος. Από αυτή την άποψη η συμβολή της σειράς είναι πολύ σημαντική. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων χρειάστηκε να παίξω μία σκηνή αληθινής μαρτυρίας. Το συναίσθημα ήταν κυριολεκτικά συγκλονιστικό.

%ce%b7-%ce%b5%cf%8d%ce%b1-%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc8

100 χρόνια μετά και υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ξεριζώνονται από τα σπίτια τους. Πώς βλέπετε το θέμα με το προσφυγικό σήμερα;

Το προσφυγικό ζήτημα, ο βίαιος ξεριζωμός από την χώρα ενός λαού είναι ένα διεθνές ζήτημα διαχρονικό με απύθμενες αντιανθρώπινες προεκτάσεις και συνέπειες.

Φέτος, στην ελληνική τηλεόραση υπάρχουν πολλές και καλές δουλειές. Είναι αυτή μια νίκη της μυθοπλασίας απέναντι σε “εύπεπτα” προγράμματα όπως τα ριάλιτι;

Νομίζω πως ναι! Ο κόσμος έχει ανάγκη να βλέπει σειρές μυθοπλασίας και το ανθρώπινο, καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας μας είναι πολύ αξιόλογο. Χαίρομαι πραγματικά που υπάρχουν φέτος καλές τηλεοπτικές δουλειές. Επίσης, χαίρομαι γιατί νιώθω πως το άνοιγμα αυτό έγινε μετά από την πρωτοφανή επιτυχία της σειράς «Άγριες Μέλισσες» όπου είχα την τύχη να παίξω τον ρόλο της Μαίρης Χατζίδου.

Η συμμετοχή σας αυτή στις Άγριες Μέλισσες ήταν και η πρώτη σας επαφή με την τηλεόραση. Η εμπειρία σας από τη σειρά έπαιξε ρόλο στο να πείτε “ναι” στις νέες τηλεοπτικές σας συνεργασίες;

Σίγουρα. Η εμπειρία μου από τις «Άγριες Μέλισσες» ήταν εξαιρετική. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη τόσο από την συνεργασία όσο και από το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το να μπορεί ένας ηθοποιός να υπηρετεί έναν ρόλο στο γυαλί. Η απόφασή μου στο να λέω ‘ναι’ σε τηλεοπτικές σειρές εξαρτάται πάντα από τον ρόλο και από τους συντελεστές της σειράς. Φυσικά το θέατρο παραμένει η μεγάλη μου αγάπη.

%ce%b7-%ce%b5%cf%8d%ce%b1-%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc10

Είστε και μητέρα. Με δύο σειρές και γυρίσματα, πώς ισορροπείτε τον χρόνο;

Ευτυχώς ο χρόνος στον οποίο γυρίζονται οι σειρές δεν είναι απαραίτητα ταυτισμένος με τον χρόνο της προβολής τους. Οπότε επί της ουσίας, τα γυρίσματα του «Φλόγα και Άνεμος», που είναι και μία μίνι σειρά 12 επεισοδίων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Οπότε είμαι επικεντρωμένη στα γυρίσματα για το «Κόκκινο Ποτάμι» αυτή την περίοδο.

Η πεθερά σας, Μπέτυ Αρβανίτη σάς έχει δώσει κάποιες συμβουλές, ειδικά για τη σειρά “Φλόγα κι Άνεμος” λόγω της δουλειάς της; Είχε γνωρίσει την Κυβέλη και την εγγονή της, Κυβέλη Θεοχάρη;

Δεν είχε γνωρίσει ούτε την Κυβέλη, ούτε την εγγονή της, Κυβέλη Θεοχάρη. Συνήθως η Μπέττυ βλέπει τις δουλειές μου αφού παιχτούν και τις σχολιάζουμε και τις συζητάμε μετά.

Θεατρικά, φέτος θα σας δούμε σε κάποια παράσταση;

Λόγω γυρισμάτων την πρώτη σεζόν δεν μπορούσα να δουλέψω παράλληλα στο θέατρο. Όσο για την δεύτερη σεζόν, είναι πολύ πιθανόν. Όπως σας είπα άλλωστε το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη.

Κεντρική φωτό credits Αχιλλέας Χαρίτος

Διαβάστε επίσης

“Η επιτυχία δεν αναγνωρίζει φύλο”: Η ψυχή του Spetses mini Marathon Μαρίνα Κουταρέλλη μιλά στο Infowoman.gr

Η κόρη της Τζένης Βάνου μιλά στο Infowoman.gr για την κακοποίηση της μητέρας της από τον πατέρα της

Σχετικά Άρθρα
Χρόνιοι Ασθενείς σε καθεστώς συνεχιζόμενης πανδημίας - Μπορούν τα "αγκάθια" να γίνουν εφαλτήρια;
Χρόνιοι Ασθενείς σε καθεστώς συνεχιζόμενης πανδημίας – Μπορούν τα “αγκάθια” να γίνουν εφαλτήρια;
Η Εύη Δόβελου στο Infowoman.gr: "Αν πράγματι το κράτος ενδιαφερόταν, δεν θα υποτιμούσε τόσο την καλλιτεχνική εκπαίδευση"
Η Εύη Δόβελου στο Infowoman.gr: “Αν πράγματι το κράτος ενδιαφερόταν, δεν θα υποτιμούσε τόσο την καλλιτεχνική εκπαίδευση”
Τι μας διδάσκει η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν με την παραίτησή της;
Τι μας διδάσκει η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν με την παραίτησή της;
Η Σοφία Λαμπιδώνη στο Infowoman.gr: "Η τέχνη οφείλει να είναι παρούσα! Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο"
Η Σοφία Λαμπιδώνη στο Infowoman.gr: “Η τέχνη οφείλει να είναι παρούσα! Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο”
Ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης στο Infowoman.gr: "Οι νεότερες γενιές ακούνε περισσότερο και βρίσκουν τρόπους να αντιδράσουν γρήγορα"
Ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης στο Infowoman.gr: “Οι νεότερες γενιές ακούνε περισσότερο και βρίσκουν τρόπους να αντιδράσουν γρήγορα”
Η Στέλλα Κρούσκα στο Infowoman.gr: "Η μασημένη τροφή, όποιος κι αν μας την ταΐζει, δεν μας κάνει καλό"
Η Στέλλα Κρούσκα στο Infowoman.gr: “Η μασημένη τροφή, όποιος κι αν μας την ταΐζει, δεν μας κάνει καλό”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του