“Η επιτυχία δεν αναγνωρίζει φύλο”: Η ψυχή του Spetses mini Marathon Μαρίνα Κουταρέλλη μιλά στο Infowoman.gr

η-επιτυχία-δεν-αναγνωρίζει-φύλο-η-ψ

Μέχρι πριν από 11 χρόνια, στο μυαλό μας οι Σπέτσες ήταν ένας καλοκαιρινός -ίσως και ανοιξιάτικος- προορισμός, τον οποίον θα επιλέγαμε για ένα χαλαρό τριήμερο, για βόλτες στα στενά και, αν ήμασταν τυχεροί, για την Αρμάτα.

Από τον Οκτώβριο του 2011, όμως, οι Σπέτσες καταφέρνουν να συγκεντρώνουν εξίσου μεγάλο πλήθος επισκεπτών και το Φθινόπωρο, χάρη στο Spetses Mini Marathon. Ο λόγος για το event που σε κάνει να θέλεις όχι μόνο να επισκεφθείς το υπέροχο νησί του Σαρωνικού, αλλά και να συμμετέχεις σε κάποιο από τα 8 αγωνίσματα και -γιατί όχι;,- να διεκδικήσεις μια διάκριση!

Ιθύνων νους του κορυφαίου πλέον αθλητικού και πολιτιστικού event, αλλά και ψυχή των αγώνων που φέτος θα διεξαχθούν από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου, η Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη. Η ιδιοκτήτρια της Communication Lab, έχει καταφέρει μέσα σε αυτά τα 11 χρόνια όχι μόνο να υλοποιήσει ένα μεγαλόπνοο όραμα, όχι μόνο να εμπνεύσει περισσότερους από 10.000 ερασιτέχνες και μη αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό να συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και να αναδείξει τουριστικά τις Σπέτσες, οι οποίες χάρη στους αγώνες δέχονται πλέον επισκέπτες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Πώς τα έχει καταφέρει; Θα καταλάβετε μόλις διαβάσετε όσα μας είπε, στο Infowoman.gr.

Κα. Κουταρέλλη είστε η ψυχή πίσω από το Spetses Mini Marathon. Ποιο ήταν το όραμά σας για την ίδρυση ενός αθλητικού event 11 χρόνια πίσω; Διαβλέπατε τότε ότι ο αθλητισμός θα είχε άνθηση τα επόμενα χρόνια ή θέλατε να βάλετε το πρώτο λιθαράκι εσείς;

Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη που ως ομάδα έχουμε καταφέρει το Spetses Mini Marathon να είναι ένα ετήσιο ραντεβού ανθρώπων που τους ενώνει η αγάπη για τον αθλητισμό. Από την αρχή, στοχεύαμε σε ένα event με χαρακτηριστικά επαγγελματικού αγώνα, που θα απευθύνεται όμως σε ερασιτέχνες και το στοίχημα ήταν τεράστιο, αφού ήμασταν οι πρώτοι που επιδιώξαμε κάτι τέτοιο. Όραμά μας, ήταν να μπει η Ελλάδα στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και σήμερα μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά, για ένα στόχο που με πολλή προσπάθεια πετύχαμε. Βέβαια, καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της διοργάνωσης, ήταν η στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, που δεν έλειψε πότε από το πλευρό μας, όπως και του Δήμου Σπετσών και των εκατοντάδων εθελοντών, που αγκάλιασαν την διοργάνωση από τα πρώτα κιόλας χρόνια.

Πόσο εύκολο ήταν να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο event; Υπήρξαν δυσκολίες στην αρχή και πώς ξεπεράστηκαν;

Κάθε ξεκίνημα παρουσιάζει δυσκολίες. Το ζήτημα είναι πόσο επιτρέπεις να σε καταβάλουν, αλλά και πόσο προσπαθείς για να τις υπερβείς. Στην αρχή λοιπόν είναι αλήθεια πως υπήρξαν ορισμένα εμπόδια σε επίπεδο διοργάνωσης, όμως με την υποστήριξη των χορηγών μας, αλλά και του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και της τοπικής κοινωνίας, κατάφεραν να ξεπεραστούν. Η διοργάνωση χάραξε έτσι τη δική της πορεία και γρήγορα κατάφερε να αναδειχθεί στο σημαντικότερο multi-sport event της Ελλάδας, έχοντας ένα τεράστιο αριθμό υποστηρικτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πώς έγινε η επιλογή των Σπετσών;

Οι Σπέτσες είναι ένα από τα ιστορικότερα και κατά τη γνώμη μου ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Κάθε γωνιά του νησιού είναι μοναδική και οι ευκαιρίες που προσφέρει στους επισκέπτες του, είναι εξίσου σπάνιες με το φυσικό κάλλος του. Είναι από τα λίγα νησιά που η γεωμορφολογία του σου επιτρέπει να τρέξεις με τη θάλασσα από τη μία πλευρά και τα πεύκα από τη άλλη. Εκτός από αυτό όμως, ήθελα ο τόπος στον οποίο θα διοργανώσουμε το event να έχει εύκολη προσβασιμότητα. Οι Σπέτσες ήταν ο ιδανικός προορισμός, αφού πρόκειται για ένα νησί με εξαιρετικό κλίμα και σπάνια ομορφιά, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, εξυπηρετώντας τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων που καταφθάνουν στο νησί το τριήμερο των αγώνων.

Το γεγονός ότι βρίσκεται μία γυναίκα πίσω από αυτό το εγχείρημα βοήθησε ή δυσκόλεψε την τελική λήψη αποφάσεων από αυτούς που είχατε απέναντί σας;

Αν κάτι μπορώ να πω με σιγουριά, αυτό είναι πως η επιτυχία δεν αναγνωρίζει φύλο. Διαχρονικό motto μου σε ό,τι καταπιάνομαι είναι η συνέπεια και η συνέχεια αλλά και η σκληρή δουλειά. Οπότε σε αυτή την πολυετή πορεία, όσοι συνάντησα και συνεργάστηκα ήξεραν ότι είχαν απέναντί τους έναν άνθρωπο με σχέδιο, μεθοδευμένη στρατηγική, μεράκι και όραμα. Από το 2011 που ξεκίνησε το Spetses Mini Marathon, μέχρι φέτος που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το 11ο, η ομάδα μου κι εγώ προσπαθούμε ανελλιπώς για ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα. Σημασία λοιπόν -όπως ήδη ανέφερα- δεν έχει πόσες δυσκολίες βρέθηκαν μπροστά μας, αλλά πώς η αγάπη και η συνεχής προσπάθεια για αυτή τη διοργάνωση, βοήθησαν να ξεπεραστούν. Αυτό που έχουμε καταφέρει, είναι να χτίσουμε ένα brand, που συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, προβάλλοντας την χώρα στο εξωτερικό με τον καλύτερο τρόπο και αυτό, είναι κάτι που κάνεις δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Σήμερα πόσο ικανοποιημένη αισθάνεστε;

Το 2011 είχαμε 2 αγωνίσματα με 700 συμμετέχοντες και πέρυσι, στο επετειακό Spetses Mini Marathon οι συμμετοχές στα 8 πλέον αγωνίσματα ξεπέρασαν τις 12.000! Δεν είμαι απλώς ικανοποιημένη λοιπόν, αλλά απολύτως ευτυχής που η διοργάνωση έχει μεγαλώσει τόσο πολύ. Κάθε χρόνο υποδεχόμαστε όλο και περισσότερους αθλητές -ερασιτέχνες και μη, από διαφορετικές χώρες, οι οποίοι επισκέπτονται κάθε Οκτώβριο το νησί των Σπετσών αποκλειστικά για να συμμετέχουν στους αγώνες. Πρόκειται για ένα αθλητικό και ταυτοχρόνως τουριστικό event, χάριν του οποίου επιτυγχάνεται 100% πληρότητα σε όλα τα καταλύματα του νησιού, ενώ παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος των τοπικών επιχειρήσεων παραμένουν ανοιχτές για έναν ακόμη μήνα, μετά το τέλος της επίσημης τουριστικής περιόδου.

Έχετε όνειρα για το μέλλον αυτών των αγώνων; Τι θα θέλατε να γίνει στα επόμενα χρόνια;

Το μεγαλύτερο μας στοίχημα πλέον, ύστερα από 11 χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων, είναι η επιμήκυνση της διάρκειας του event σε μία εβδομάδα και γιατί όχι και περισσότερο! Φυσικά αυτό έχει ως επακόλουθο και την ανάγκη εμπλουτισμού της διοργάνωσης με νέες δράσεις και ενδεχομένως και αθλήματα. Ιδιαιτέρως σημαντικό επίσης, είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμμετοχή αθλητών από το εξωτερικό, αφού με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια κοινή δυναμική, ικανή να ενισχύσει τόσο τον αθλητισμό, όσο και τον τουρισμό της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

5 ασκήσεις του 10λεπτου για εσένα που δεν έχεις καθόλου χρόνο

Η Μαρία Τζομπανάκη παρουσιάστρια στο νέο μεγάλο show του Alpha – Έκπληξη και με Δημήτρη Γκοτσόπουλο;

Καίτη Φίνου: Κόβει τα μαλλιά της μπροστά στην κάμερα για τις γυναίκες στο Ιράν

Σχετικά Άρθρα
Η Λίνα Πάτσιου στο Infowoman.gr: "Ο ρομαντισμός βάλλεται στις μέρες μας"
Η Λίνα Πάτσιου στο Infowoman.gr: “Ο ρομαντισμός βάλλεται στις μέρες μας”
Η περφόρμερ Νικόλ Δημητρακοπούλου μιλά στο Infowoman.gr για την έμφυλη βία και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα!
Η περφόρμερ Νικόλ Δημητρακοπούλου μιλά στο Infowoman.gr για την έμφυλη βία και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα!
Ο Κώστας Γάκης στο Infowoman.gr: "Οι επίσημες βραβεύσεις στη ζωή μου ήρθαν σε σημεία κομβικά σαν μια παραίνεση να συνεχίσω"
Ο Κώστας Γάκης στο Infowoman.gr: “Οι επίσημες βραβεύσεις στη ζωή μου ήρθαν σε σημεία κομβικά”
H χορογράφος Χλόη Αλιγιάννη στο Infowoman.gr: "Το πώς ζούμε επηρεάζει τον τρόπο που κινούμαστε και σκεφτόμαστε"
H χορογράφος Χλόη Αλιγιάννη στο Infowoman.gr: “Το πώς ζούμε επηρεάζει τον τρόπο που κινούμαστε και σκεφτόμαστε”
Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου»
Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου»
Σταρ Ελλάς 2022 η Σαμάνθα Μίσοβιτς: Από το Big Brother... εστεμμένη!
Σταρ Ελλάς 2022 η Σαμάνθα Μίσοβιτς: Από το Big Brother… εστεμμένη!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του