GIWA Αwards: H Ευαγγελία Μαρκάκη, Principal Εxcellentia International μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το Infowoman.gr ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄ αυτήν φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος είναι υποψήφιες για τα 3α GIWA Αwards, με τις οποίες είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 σε μία μοναδική τελετή απονομής βραβείων στο The American College of Greece – Pierce Theater, στην Αγία Παρασκευή.

Σας παρουσιάζουμε την Ευαγγελία Μαρκάκη, Principal Εxcellentia International

Όνομα και ιδιότητα. Ποια είναι η δική σου επαγγελματική ιστορία και τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα GIWA;

Ονομάζομαι Ευαγγελία Μαρκάκη. Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση των διδακτορικών μου σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και όντας ενεργή επαγγελματικά στην αγορά εργασίας στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, ίδρυσα την Excellentia International με αφορμή μια σημαντική πρόταση συνεργασίας από το εξωτερικό στον τομέα της επιχειρησιακής έρευνας. Τότε πήρε σάρκα και οστά ο στόχος μου για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε ελληνικές μικρές και μεσαίες

επιχειρήσεις (ανάπτυξη και έλεγχος πληροφοριακών συστημάτων, επιχειρησιακή έρευνα, ΔΑΔ) αλλά και σε ιδιώτες (προγραμματισμός και διαχείριση σταδιοδρομίας, ανάπτυξη και εφαρμογή ψυχομετρικών εργαλείων). Η υποψηφιότητά μου στα GIWA με ενδυναμώνει να συνεχίσω δυναμικά στο μέλλον την πορεία αυτή.

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη πρόκληση στην επαγγελματική σου διαδρομή;

Το να ξεχωρίσω μόνο μία, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Σίγουρα, πρόκληση αποτελεί ο συνδυασμός των διαφορετικών ρόλων που αναλαμβάνουμε ως γυναίκες. Επαγγελματικά καθαρά, πρόκληση είναι κάθε φορά η προσπάθεια να «εκπαιδεύσεις» την κοινωνία και την αγορά σε οτιδήποτε καινοτόμο, διαφορετικό

και να εμπνεύσεις την αλλαγή. Τα τελευταία χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο του αθλητισμού, το εντοπίζουμε πολύ έντονα. Ευτυχώς, υπάρχουν εμπνευσμένοι αθλητές και αθλητικοί παράγοντες οπότε μέσα από τη συνεργασία μαζί τους πετυχαίνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στη Νέα Υόρκη που ήμασταν τον Ιούλιο δουλέψαμε ιδιαίτερα παραγωγικά. Άλλωστε, και μόνο η πρόσκληση που λάβαμε από ένα περιβάλλον με τέτοια δυναμική στον αθλητισμό είναι τεράστια πρόκληση!

giwa-%ce%b1wards-h-%ce%b5%cf%85%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%b7-principal-%ce%b5xcellentia-international-%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%b60

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη ικανοποίηση στην επαγγελματική σου πορεία;

Ξεκάθαρα η πρόοδος, η ανάπτυξη και η καλή πορεία των ανθρώπων ή των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζομαι ή έχω συνεργαστεί. Επίσης, το να αισθάνεσαι ότι δουλεύεις με ανθρώπους που σε εκτιμούν και αναγνωρίζουν αυτό που έχεις προσφέρει, δεν το αλλάζω με τίποτα. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για την εμπιστοσύνη τους, και προσπαθώ να τους το δείχνω με κάθε τρόπο. Η επικοινωνία μας είναι ανοιχτή, ειλικρινής αλλά και ανθρώπινη ακόμα και όταν διαφωνούμε.

Με ποιο τρόπο έχεις ενδυναμώσει άλλες γυναίκες ή σκοπεύεις να το κάνεις μέσα απο την επαγγελματική σου πορεία

Δεν θέλω να εστιάσω ούτε σε ομιλίες, ούτε σε βραβεία, ούτε σε δημοσιεύσεις, ούτε σε σεμινάρια, ούτε στο διδακτικό μου έργο μέχρι τώρα. Όλα αυτά με τιμούν γιατί κάποιοι άνθρωποι με εμπιστεύτηκαν ή μου τα εμπιστεύτηκαν και αυτά από μόνα τους μπορούν να αποτελέσουν ενδυνάμωση για άλλες γυναίκες ή κοινότητες. Αυτό που θα επιθυμούσα διαχρονικά είναι να ενδυναμώνω άλλους με το προσωπικό μου

παράδειγμα σε ανθρώπινο επίπεδο. Οι δυσκολίες μου, οι ατυχίες μου, η επιμονή, η πειθαρχία, η σκληρή προσπάθεια να δίνει το μήνυμα του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της αλληλεγγύης, της ηθικής και της ανθρωπιάς προς όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

GIWA Αwards: H Κατερίνα Κατσαρού μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Μία σειρά από δράσεις από τα ιδρύματα Μιχάλης Κακογιάννης και Β& Μ Θεοχαράκη

Σχετικά Άρθρα
Ανούκ Εμέ: Πέθανε η θρυλική Γαλλίδα της "Dolce Vita" του Φελίνι
Ανούκ Εμέ: Η θρυλική μούσα του Φελίνι πέρασε στην αιωνιότητα
Φρανσουάζ Αρντί: Η εμβληματική Γαλλίδα της pop μουσικής και της μόδας δεν είναι πια εδώ
Φρανσουάζ Αρντί: Η εμβληματική Γαλλίδα της pop μουσικής και icon των 60’s δεν είναι πια εδώ
Η σαρωτική Μαλβίνα Κάραλη μέσα από τα δικά της λόγια: 20 ατάκες - μαθήματα ζωής
Η σαρωτική Μαλβίνα Κάραλη μέσα από τα δικά της λόγια: 20 ατάκες – μαθήματα ζωής
Ζεϊνέπ Μποζ: Ποια είναι η Τουρκάλα αρχαιολόγος που στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Ζεϊνέπ Μποζ: Ποια είναι η Τουρκάλα αρχαιολόγος που στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Έγραψε ιστορία η Κλαούδια Σέινμπαουμ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Μεξικού και τι την περιμένει
Γράφει ιστορία η Κλαούδια Σέινμπαουμ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Μεξικό των 10 γυναικοκτονιών την ημέρα
Άρτεμις Γρύμπλα, τελικά πόσο αποδεχόμαστε το κάτι διαφορετικό;
Άρτεμις Γρύμπλα, τελικά πόσο αποδεχόμαστε το κάτι διαφορετικό;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του