Πρόσωπα

“Ένα success story περιμένει την κάθε γυναίκα εκεί έξω” – Η Μαρίνα Κουταρέλλη στέλνει ένα δυνατό μήνυμα μέσω του Infowoman.gr

Η Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη είναι η ψυχή του Spetses Mini Marathon, η οποία έχει καταφέρει μέσα σε αυτά τα 11 χρόνια όχι μόνο να υλοποιήσει ένα μεγαλόπνοο όραμα, όχι μόνο να εμπνεύσει περισσότερους από 10.000 ερασιτέχνες και μη αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό να συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και να αναδείξει τουριστικά τις Σπέτσες, οι οποίες χάρη στους αγώνες δέχονται πλέον επισκέπτες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η ιδιοκτήτρια της πετυχημένης, Communication Lab γνωρίζει καλά πώς μπορείς να πετύχεις το success story, όπως γνωρίζει και λόγω της θητείας της στην ομάδα της Χίλαρι Κλίντον πως “η ικανότητα είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και όχι φύλου”. Αυτό, άλλωστε, είναι ένα από τα σημαντικά μαθήματα που πήρε δίπλα στην ισχυρή Αμερικανίδα πολιτικό.

Με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πριν λίγες ημέρες, κι επειδή ο Μάρτιος στο Infowoman.gr είναι αφιερωμένος στις Γυναίκες, η Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη μέσα από τις δικές της εμπειρίες και πετυχημένη προσωπική διαδρομή, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα προς όλες μας.

Ένα success story περιμένει την κάθε γυναίκα εκεί έξω

“Πριν από μερικά χρόνια, στο πλαίσιο των σπουδών μου στις ΗΠΑ, μου δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να εργαστώ στην ομάδα της Hillary Clinton. Δίπλα στη μεγάλη κυρία της πολιτικής, εκτός από τα σημαντικά μαθήματα που μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω, κατέστη για εμένα σαφές ότι η ικανότητα είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και όχι φύλου.

Αυτή είναι και η αρχή με την οποία πορεύομαι από τότε και στο εξής.

Ως αυτοδημιούργητη επαγγελματίας, επέλεξα τον τομέα της επικοινωνίας. Έναν τομέα στο οποίο η ανταλλαγή απόψεων και συναισθημάτων, μας επιτρέπουν να φανταζόμαστε και να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις, στερεότυπα και διακρίσεις. Τη μεταμορφωτική δύναμη της επικοινωνίας μάλιστα, τη διαπιστώνω καθημερινά, αφού ακόμη και τώρα συνειδητοποιώ, πως αυτή κρύβεται πίσω από κάθε success story.

Αυτό είναι που θέλω να έχει στο μυαλό του και κάθε νέο κορίτσι που διστάζει ή αμφιβάλει, όταν επιλέγει να αναμετρηθεί με την κοινωνία και τον εαυτό της∙ ένα success story περιμένει την κάθε γυναίκα εκεί έξω.

Ο κόσμος έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να αλλάξει, να εξελιχθεί, να προοδεύσει και αυτό -ας μην το κρύβουμε- είναι γυναικεία υπόθεση”.

Ποια είναι η Μαρίνα – Λήδα Κουταρέλλη

Σπούδασε Επικοινωνία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Brown των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ κατέχει διδακτορικό τίτλο στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το 2008 ίδρυσε την εταιρεία Επικοινωνίας και Διαχείρισης Κρίσεων Communication Lab και έκτοτε συνεργάζεται με κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες.

Επιπλέον, από το 2011 είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, των κορυφαίων multi-sport events Spetses Mini Marathon και Spetsathlon.

Έχει τιμηθεί ως μία από τις 40 σημαντικότερες γυναίκες στον κόσμο στον χώρο των Δημοσίων Σχέσεων από την IPRA (International Association of Public Relations Professionals), καθώς και ως εθνικός πρωταθλητής στην κατηγορία RSM Entrepreneur of the Year & Rubain D’ Honneur Recipient από τον καταξιωμένο θεσμό European Business Awards sponsored by RSM.

Διαβάστε επίσης

Αυτοί είναι οι πέντε κανόνες ευτυχίας που η Μαντόνα επιβάλλει να ακολουθούν τα παιδιά της

Λειψοί: Ύμνοι από Γερμανία, Ιταλία και Αυστρία για το ελληνικό νησί!

Κι όμως, αυτός είναι ο μοναδικός και αποδεδειγμένος τρόπος να επιβραδύνετε τον ρυθμό της γήρανσής σας

infowoman team

Recent Posts

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

31 λεπτά ago

Ο Χρήστος Λιακόπουλος στο Infowoman: «Ο μεγαλύτερος δυνάστης μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός»

Αποτελεί μία από τις παραστάσεις που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό και για αυτό…

36 λεπτά ago

Δρ. Λευτέρης Παπανικολάου: Στην LP Clinic χτυπάει η καρδιά των μεταμοσχεύσεων μαλλιών!

Ο Δερματολόγος και ιδρυτής της LP Clinic με έδρα τη Γλυφάδα, Δρ. Λευτέρης Παπανικολάου, σε…

53 λεπτά ago

Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;

Η λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), αυτός δηλαδή που προκαλεί τα κονδυλώματα,…

1 ώρα ago

Μαίρη Χρονοπούλου: «Το νυχτικό που φορούσε όταν τραυματίστηκε δεν βρέθηκε ποτέ»

Στα «σκοτεινά» σημεία που υπάρχουν σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου αναφέρθηκε το…

3 ώρες ago

Δημήτρης Λάλος – Μαριλίτα Λαμπροπούλου: Φουντώνουν οι φήμες που τους θέλουν μαζί

Στο επίκεντρο των lifestyle συζητήσεων βρίσκονται ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου καθώς πυκνώνει…

3 ώρες ago