“Ένα success story περιμένει την κάθε γυναίκα εκεί έξω” – Η Μαρίνα Κουταρέλλη στέλνει ένα δυνατό μήνυμα μέσω του Infowoman.gr

ένα-success-story-περιμένει-την-κάθε-γυναίκα-εκε

Η Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη είναι η ψυχή του Spetses Mini Marathon, η οποία έχει καταφέρει μέσα σε αυτά τα 11 χρόνια όχι μόνο να υλοποιήσει ένα μεγαλόπνοο όραμα, όχι μόνο να εμπνεύσει περισσότερους από 10.000 ερασιτέχνες και μη αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό να συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και να αναδείξει τουριστικά τις Σπέτσες, οι οποίες χάρη στους αγώνες δέχονται πλέον επισκέπτες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η ιδιοκτήτρια της πετυχημένης, Communication Lab γνωρίζει καλά πώς μπορείς να πετύχεις το success story, όπως γνωρίζει και λόγω της θητείας της στην ομάδα της Χίλαρι Κλίντον πως “η ικανότητα είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και όχι φύλου”. Αυτό, άλλωστε, είναι ένα από τα σημαντικά μαθήματα που πήρε δίπλα στην ισχυρή Αμερικανίδα πολιτικό.

Με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πριν λίγες ημέρες, κι επειδή ο Μάρτιος στο Infowoman.gr είναι αφιερωμένος στις Γυναίκες, η Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη μέσα από τις δικές της εμπειρίες και πετυχημένη προσωπική διαδρομή, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα προς όλες μας.

Ένα success story περιμένει την κάθε γυναίκα εκεί έξω

“Πριν από μερικά χρόνια, στο πλαίσιο των σπουδών μου στις ΗΠΑ, μου δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να εργαστώ στην ομάδα της Hillary Clinton. Δίπλα στη μεγάλη κυρία της πολιτικής, εκτός από τα σημαντικά μαθήματα που μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω, κατέστη για εμένα σαφές ότι η ικανότητα είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και όχι φύλου.

Αυτή είναι και η αρχή με την οποία πορεύομαι από τότε και στο εξής.

Ως αυτοδημιούργητη επαγγελματίας, επέλεξα τον τομέα της επικοινωνίας. Έναν τομέα στο οποίο η ανταλλαγή απόψεων και συναισθημάτων, μας επιτρέπουν να φανταζόμαστε και να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις, στερεότυπα και διακρίσεις. Τη μεταμορφωτική δύναμη της επικοινωνίας μάλιστα, τη διαπιστώνω καθημερινά, αφού ακόμη και τώρα συνειδητοποιώ, πως αυτή κρύβεται πίσω από κάθε success story.

Αυτό είναι που θέλω να έχει στο μυαλό του και κάθε νέο κορίτσι που διστάζει ή αμφιβάλει, όταν επιλέγει να αναμετρηθεί με την κοινωνία και τον εαυτό της∙ ένα success story περιμένει την κάθε γυναίκα εκεί έξω.

Ο κόσμος έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να αλλάξει, να εξελιχθεί, να προοδεύσει και αυτό -ας μην το κρύβουμε- είναι γυναικεία υπόθεση”.

Ποια είναι η Μαρίνα – Λήδα Κουταρέλλη

Σπούδασε Επικοινωνία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Brown των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ κατέχει διδακτορικό τίτλο στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το 2008 ίδρυσε την εταιρεία Επικοινωνίας και Διαχείρισης Κρίσεων Communication Lab και έκτοτε συνεργάζεται με κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες.

Επιπλέον, από το 2011 είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, των κορυφαίων multi-sport events Spetses Mini Marathon και Spetsathlon.

Έχει τιμηθεί ως μία από τις 40 σημαντικότερες γυναίκες στον κόσμο στον χώρο των Δημοσίων Σχέσεων από την IPRA (International Association of Public Relations Professionals), καθώς και ως εθνικός πρωταθλητής στην κατηγορία RSM Entrepreneur of the Year & Rubain D’ Honneur Recipient από τον καταξιωμένο θεσμό European Business Awards sponsored by RSM.

Διαβάστε επίσης

Αυτοί είναι οι πέντε κανόνες ευτυχίας που η Μαντόνα επιβάλλει να ακολουθούν τα παιδιά της

Λειψοί: Ύμνοι από Γερμανία, Ιταλία και Αυστρία για το ελληνικό νησί!

Κι όμως, αυτός είναι ο μοναδικός και αποδεδειγμένος τρόπος να επιβραδύνετε τον ρυθμό της γήρανσής σας

Σχετικά Άρθρα
Κατερίνα Γώγου: Το «χαζοχαρούμενο» κορίτσι του σινεμά, η αναρχική ποιήτρια που πούλησε όσο ο Ελύτης
Κατερίνα Γώγου: Το «χαζοχαρούμενο» κορίτσι του σινεμά, η αναρχική ποιήτρια που πούλησε όσο ο Ελύτης
Μέριλιν Μονρόε: Η εγκατάλειψη στο ορφανοτροφείο και ο αναγκαστικός γάμος της στα 16
Μέριλιν Μονρόε: Η εγκατάλειψη στο ορφανοτροφείο και ο αναγκαστικός γάμος της στα 16
Τίνα Τέρνερ: Ο κακοποιητικός γάμος με τον Άικ και η απόδραση από την κόλαση - Ο λόγος που τον συγχώρησε στο τέλος
Τίνα Τέρνερ: Ο κακοποιητικός γάμος με τον Άικ και η απόδραση από την κόλαση – Ο λόγος που τον συγχώρησε στο τέλος
Η Χριστίνα Κυριαζίδη στο Infowoman: "Όλες οι γυναίκες βιώνουν την μητρότητα, είτε από τον ρόλο της μάνας, είτε από αυτόν της κόρης"
Η Χριστίνα Κυριαζίδη στο Infowoman: “Όλες οι γυναίκες βιώνουν την μητρότητα, είτε από τον ρόλο της μάνας, είτε από αυτόν της κόρης”
Βίκυ Μοσχολιού: Η φωνή που ύμνησε τη μοναξιά με τρόπο ανατριχιαστικό!
Βίκυ Μοσχολιού: Η φωνή που ύμνησε τη μοναξιά με τρόπο ανατριχιαστικό!
Τα μεγάλα glam περιοδικά κάνουν εξώφυλλα γυναίκες άνω των 70 γιατί… αυτές έχουν όλο το «ζουμί»!
Τα μεγάλα glam περιοδικά κάνουν εξώφυλλα γυναίκες άνω των 70 γιατί… αυτές έχουν όλο το «ζουμί»!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του