Αρχική > Αληθινές Ιστορίες > “Ήμουν εθισμένη στα dating apps. Ορίστε, τι συνέβη όταν τα διέγραψα για πάντα”
%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b5%ce%b8%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-dating-apps-%ce%bf%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad0

“Ήμουν εθισμένη στα dating apps. Ορίστε, τι συνέβη όταν τα διέγραψα για πάντα”

Έχουμε ακούσει για πολλούς εθισμούς στη ζωή. Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να οδήγησουν έναν άτομο στον εθισμό. Συνήθως διαβάζουμε για εθισμούς σε ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, ακόμα στη ζάχαρη. Σπάνια, όμως, ακούμε για περιπτώσεις στις οποίες η τεχνολογία έχει παίξει ρόλο στον εθισμό. Μία γυναίκα γράφει για την περίοδο κατά την οποία ήταν εθισμένη στις εφαρμογές γνωριμιών και για το τι συνέβη όταν αποφάσισε να μην ξανασχοληθεί μαζί τους…

«Ήμουν 18 όταν “κατέβασα” για πρώτη φορά μια εφαρμογή για γνωριμίες. Βρισκόμουν στο υπόγειο μιας φίλης. Λίγο ζαλισμένη από το φθηνό κρασί που πίναμε, γελούσαμε όλη την ώρα με όσα διαβάζαμε και μας “ρωτούσε” η εφαρμογή. Παραδεχθήκαμε και οι δύο πως είχε πλάκα όλο αυτό. Συνέχισα με το Tinder και ξεκίνησα να βγαίνω ραντεβού, μόνο και μόνο για να μετανιώνω την επόμενη ημέρα τις επιλογές μου. Διαρκώς έλεγα πως θα σβήσω το προφίλ μου, αλλά ποτέ δεν έκανα αυτό το βήμα.

Μόλις το Tinder άρχισε να γίνεται πολύ δημοφιλές, γράφτηκα σε μία άλλη εφαρμογή, την οποία χρησιμοποιούσα για έναν περίπου χρόνο. Αφού θρήνησα και αυτόν τον χωρισμό, “κατέβασα” μια άλλη εφαρμογή που είχε εκείνη την περίοδο κάνει την εμφάνισή της. Μέσα από αυτή γνώρισα 2 άτομα, με τα οποία βγαίναμε για λίγο καιρό, με διαφορά λίγων μηνών. Αφού χώρισα μαζί τους υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως θα πάρω κάποιες αποστάσεις από τα dating apps. Ήθελα να εστιάσω στο ποια είμαι και τι θέλω. Μόλις 2 εβδομάδες αργότερα… έψαχνα και πάλι το τέλειο ταίρι μέσα από μια εφαρμογή γνωριμιών.

Δεν χρειαζόμουν ναρκωτικά. Δεν έψαχνα αλκοόλ. Dating apps, όμως; Αυτά ήταν η δική μου εξάρτηση.

Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο εθιζόμαστε και σε αυτά. Ίσως οι ενδορφίνες μας να παίζουν ρόλο. Το να κοιτάζω φωτογραφίες χρηστών και να ψάχνω προφίλ ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα κάθε πρωί και το τελευταίο κάθε βράδυ. Ξυπνούσα το βράδυ για να κοιτάζω το κινητό. Ήθελα να δω αν κάποιος με είχε κάνει match. Ήθελα να δω αν είχα κάποια απάντηση που θα με έκανε να νιώσω καλύτερα για τον εαυτό μου.

Ένας νεαρός με τον οποίο γνωρίστηκα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή, μου είπε πως είμαι εθισμένη και πως αυτό ήταν σύνηθες σε κοπέλες της ηλικίας μου. Το συνειδητοποίησα και εγώ όταν σε ένα μαγαζί που είχα πάει για ποτό, με φλέρταραν. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ξανά. Ίσως στο πανεπιστήμιο.

Το ίδιο βράδυ στο σπίτι μου άνοιξα και πάλι την εφαρμογή. Είχα μηνύματα και αντιδράσεις από ορισμένους χρήστες, αλλά κανένα δεν είχε νόημα. Το φλερτ στο κλαμπ μού θύμισε ότι θέλω πολλά περισσότερα από ένα μήνυμα. Η επαφή, τα βλέμματα, οι χτύποι της καρδιάς που ανεβαίνουν. Αυτό έψαχνα. Αναρωτήθηκα αν έπρεπε να κλείσω και πάλι τους λογαριασμούς μου, αλλά οι αμφιβολίες με έτρωγαν.

Πέντε μέρες μετά, ένας χρήστης μου έστειλε μήνυμα. Είχε μόλις χωρίσει με την κοπέλα του και -όπως μου είπε – δεν έψαχνε για κάτι συγκεκριμένο. Δεν έμοιαζε με όσους είχα βγει ραντεβού μέχρι τώρα. Ούτε με τον μάγειρα που προσπαθούσε να με εντυπωσιάσει με τα φαγητά του, ούτε με τον Βρετανό που μου τραγουδούσε ζωντανά στο Instagram, ούτε με εκείνον από την Αυστραλία με τον οποίο βγήκαμε, ήρθαμε πιο κοντά και μετά μου είπε πως απλώς θέλει να επικεντρωθεί στην καριέρα του. Εγώ, όμως, είχα πια εξαντληθεί από τα ραντεβού και τις συνομιλίες που δεν έβγαζαν πουθενά. Δεν υπήρχε τίποτα λάθος σε όλους εκείνους, αλλά δεν έβρισκα κανένα νόημα πια. Τότε ήταν που η πραγματικότητα με “χτύπησε” – το μόνο που έκανα ήταν να σπαταλάω τον χρόνο μου.

Έχανα χρόνο από τις παρέες μου. Δεν διάβαζα βιβλία. Δεν γυμναζόμουν. Δεν έκανα περιπάτους. Δεν έγραφα. Το μόνο που έκανα ήταν να κοιτάζω διαρκώς μια οθόνη περιμένοντας μια απάντηση, ένα κάλεσμα, ένα match. Χωρίς καμιά προειδοποίηση στα άτομα με τα οποία μιλούσα, διέγραψα κάθε λογαριασμό και κάθε εφαρμογή. Κι αυτή τη φορά για τα καλά.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και βρέθηκα σε ένα εστιατόριο για φαγητό. Από το διπλανό τραπέζι είδα έναν άντρα να με κοιτά. Όχι, δεν άνοιξα κάποια οθόνη. Δεν έστειλα ειδοποίηση ή μήνυμα. Απλώς κοιταχτήκαμε. Τελικά, αποδείχθηκε πως ήταν ένας παλιός γνωστός, με τον οποίο είχαμε συστηθεί σε ένα πάρτι ως φοιτητές. Για να είμαι ειλικρινής, τον θυμόμουν ελάχιστα και λιγάκι διαφορετικό. Προσωπικά, ήμουν αδιάφορη. Όμως, εκείνος θέλησε να δοκιμάσει να μου μιλήσει και να μου την “πέσει”. Δέχθηκα να βγούμε, χωρίς να έχω καμιά παραπάνω προσδοκία. Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια. Τις πρώτες μέρες της σχέσης μας μου έφερνε λουλούδια. Στην μία εβδομάδα γνωριμίας, συναντήθηκε με την μητέρα μου. Μου έγραψε ένα τραγούδι και μετά ένα ποίημα. Ήταν αληθινός, απλός και ειλικρινής. Δεν θύμιζε σε τίποτα όσα έψαχνα στα dating apps.

Όχι ο σύντροφός μου δεν με βοήθησε να ξεπεράσω τον εθισμό μου. Τον είχα ήδη νικήσει. Ακόμα κι αν δεν το ήξερα. Δεν ήταν το βραβείο μου, επειδή κατάφερα να απεξαρτηθώ. Ήρθε αμέσως μόλις αποφάσισα πως θέλω να γνωρίσω κάποιον καλύτερα. Όταν συνειδητοποίησα ότι οι 5 γραμμές στις περιγραφές των προφίλ δεν ήταν αυτό που αναζητούσα.

Για πρώτη φορά δεν ανησυχώ. Για πρώτη φορά νιώθω ολοκληρωμένη. Δεν φοβάμαι να μείνω μόνη. Δεν ψάχνω στο διαδίκτυο για κοπλιμέντα και φιλοφρονήσεις. Δεν μου λείπουν καν και θέλω να πιστεύω ότι και χωρίς τον τωρινό μου σύντροφο θα τα κατάφερνα εξίσου καλά. Πριν λίγους μήνες γιορτάσαμε τον πρώτο χρόνο σχέσης μας. Κάτι που ξεκίνησε δειλά ως μια απλή γνωριμία, εξελίχθηκε στην πιο ώριμη σχέση που είχα ποτέ – και καμία οθόνη δεν χρειάστηκε να με βοηθήσει…»

%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b5%ce%b8%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-dating-apps-%ce%bf%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad0 %ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b5%ce%b8%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-dating-apps-%ce%bf%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad2

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b5%ce%b8%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-dating-apps-%ce%bf%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad4