Αρχική > Featured > Ημερίδα: “Τροχαία ατυχήματα: είναι θέμα υγείας”

Ημερίδα: “Τροχαία ατυχήματα: είναι θέμα υγείας”

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, το ένα τρίτο όλων των θυμάτων τροχαίων είναι νέοι.

Μια νέα μελέτη του Κέντρου Τεχνολογίας της Allianz (Allianz Zentrum für Technik, ή AZT) δείχνει ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους νέους, ανεξάρτητα από το επίπεδο οικονομικής ευημερίας της κάθε χώρας. Ένα συγκλονιστικό 31 τοις εκατό επί του συνόλου των θανάτων από τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως είναι έφηβοι και νέοι ενήλικες, ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών.

Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες από 400.000 ζωές που χάνονται ετησίως, ένας αριθμός που υπερβαίνει τους θανάτους των νέων που προκαλούνται από ασθένειες, χρήση ναρκωτικών, αυτοκτονία, βία ή γεγονότα που σχετίζονται με πόλεμο.

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία

Η Ελλάδα έχει 12,2 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά 100.000 κατοίκους. Αυτό τοποθετεί τη χώρα στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι η Σουηδία με μόλις 3 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά 100.000 κατοίκους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά σημειώνονται στην Δομινικανή Δημοκρατία (41,7), την Ταϋλάνδη (38,1) και τη Βενεζουέλα (37,2).

Ημερίδα για τα τροχαία

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στις 18:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικό Κέντρου Αγίου Στεφάνου.

Ομιλητές:

Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ, Τομεάρχης Υγείας

Ιάσων Φωτήλας, Βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ, Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας

Τάσος Μαρκουΐζος – Ιαβέρης, Οδηγός αγώνων αυτοκινήτου

Σπύρος Πνευματικός, Καθηγητής Ορθοπεδικής ΚΑΤ

Αναστασία Αγγελή, εκπρόσωπος ΣΤΕΔΑΠ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-3-2019

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ (Πετζερίδη 1, Άγ. Στέφανος Αττικής)

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 18:30

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ