Σχεδόν δύο μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 99 συνανθρώπους μας, το Εμπορικό Κέντρο AVENUE σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΔΡΟΜΟΣ 89,8 θέλησε να προσφέρει μια σταγόνα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όσους αγωνίζονται ακόμα μέσα και έξω από τα νοσοκομεία.Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου δίνουμε ραντεβού στο AVENUE για να συγκεντρώσουμε μικρά δεντράκια που δοθούν σε πυρόπληκτα νοικοκυριά για κήπους μονοκατοικιών και πολυκατοικιών, κάνοντας την αρχή στην αναγέννηση της φύσης της πληγείσας περιοχής.

Το παρών θα δώσει ο αγαπημένος τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός, που μετά την πρόσφατη προσωπική του περιπέτεια, προσφέρθηκε με αγάπη και ενδιαφέρον να συμμετέχει στην ενίσχυση αυτού του σκοπού. Μιλώντας στο Infowoman.gr αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για το ατύχημά του και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, πήραν δύναμη από τον τρόπο που αντιμετώπισε εκείνος το δικό του, τον έκανε να αποκτήσει μεγαλύτερη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.


«Επειδή προέρχομαι από μία πολύ ιδιαίτερη περίοδο της ζωής μου κατά οποία δοκιμάστηκα πολύ σωματικά, αλλά περισότερο ψυχολογικά, έχω αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε σχέση με τους γύρω μου. Συνήθως όλοι κοιτούν το “εγώ” και χάνουν το “εμείς”. Λόγω του ατυχήματος που είχα και καθ’ όλη τη διάρκεια της αποκατάστασής μου, είχα πολλές συζητήσεις και μηνύματα από ανθρώπους που περνούν δύσκολα και έχουν προβλήματα. Τους τελευταίους μήνες της ζωής μου, όπου μπορώ να βοηθήσω, το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη. Πολύς κόσμος πήρε δύναμη για το δικό του πρόβλημα από αυτό που έπαθα εγώ και τον τρόπο που το αντιμετώπισα, και όλο αυτό μου δημιούργησε μια μεγαλύτερη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο θελήσαμε με την εταιρεία μου, την Panik Platinum, το τραγούδι που θα βγάλουμε στην επανεκκίνηση μου, να είναι ένα τραγούδι που θα έχει να πει κάτι, να περάσει ένα μήνυμα, και σε αντίστοιχη κατεύθυνση κινήθηκε και το video clip. Το τραγούδι έχει τίτλο «Η Αγάπη Μπορεί» και θελήσαμε να δώσουμε μέσα από τη μουσική αλλά και μέσα από την εικόνα, το μήνυμα ότι η αγάπη μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία, να μας ενώσει και να μας κάνει πιο δυνατούς.

Σε όλη αυτή λοιπόν τη δική μας πορεία ήρθε και ο ΔΡΟΜΟΣ 89,8 με μία πολύ σημαντική πρόταση να συμμετέχουμε στην αυριανή συναυλία για την αναδάσωση του Ματιού. Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που έχουν συμβεί ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας, και το γεγονός ότι μπορούμε κι εμείς με τον τρόπο μας να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για να βελτιωθεί η κατάσταση τουλάχιστον στο φυσικό περιβάλλον, και με πάρα πολύ σεβασμό στις ζωές που χάθηκαν και στους ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε αυτή την ενέργεια, γιατί θεωρήσαμε ότι είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει πολύ. Πραγματικά ελπίζω να έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, να συγκεντρωθούν πολλά δέντρα και το Μάτι να γίνει έστω και λίγο πιο πράσινο».

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη ζωή μετά το ατύχημά σας;

«Όταν φτάνεις αγκαλιά με τον θάνατο, όλο αυτό σε επαναπροσδιορίζει, αλλάζει τα πάντα μέσα σου. Αισθάνομαι ότι έχω ξαναγεννηθεί και έχω αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη διορατικότητα και ένστικτο το οποίο δεν είχα, και φυσικά έχω βάλει τη ζωή και την καθημερινότητά μου σε άλλες βάσεις. Προσπαθώ να έχω γύρω μου μόνο αλήθεια και θετικότητα και να ρουφάω την κάθε στιγμή της ζωής, γιατί έχω ζήσει πώς είναι τη μία στιγμή να είσαι καλά και σε ένα λεπτό να μην ξέρεις αν θα ζήσεις ή αν θα ξαναπερπατήσεις. Θα πρέπει όλοι να είμαστε θετικοί και να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή, γιατί ζωή είναι δώρο και όλα μπορούν ξαφνικά να ανατραπούν. Επίσης, θα πρέπει να μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας».

από Μαρία Ιωαννάτου