Αρχική > Τι Νέα; > Η τοποθέτηση της Αντζελίνα Τζολί για τους πρόσφυγες στους Times

Η τοποθέτηση της Αντζελίνα Τζολί για τους πρόσφυγες στους Times

angelina-jolie-2014Τη δική της άποψη για το προσφυγικό διατύπωσε η Αντζελίνα Τζολί σε άρθρο στους Times του Λονδίνου. “Πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που διαφεύγουν από την ακραία φτώχεια και αυτούς που διαφεύγουν από τον πόλεμο”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ηθοποιός που είναι ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μαζί με την Αρμίνκα Χέλιτς, πρώην πρόσφυγα από τη Βοσνία και μέλος της Βουλής των Λόρδων του βρετανικού κοινοβουλίου.

“Οι πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από συγκρούσεις αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο, είναι ανάγκη να σωθούν από διωγμούς και ο αποτελεσματικός προσδιορισμός τους θα τους προσέφερε την απαιτούμενη προστασία. Οι Σύροι διαφεύγουν από βόμβες σε βαρέλια, χημικά όπλα, βιασμούς και σφαγές. Το πρόβλημα θα συνεχιστεί έως ότου η διεθνής κοινότητα βοηθήσει, ώστε να βρεθεί ένα διπλωματικό τέλος στη σύγκρουση στη Συρία.

Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με δωρεές, δεν μπορούμε να λύσουμε την κρίση φιλοξενώντας απλώς πρόσφυγες. Τίποτε δεν μας λέει περισσότερα για την κατάσταση του κόσμου από την κίνηση των ανθρώπων διαμέσου των συνόρων”.