Αρχική > Cinema > Η ταινία για τον κορυφαίο Ρώσο χορευτή Νουρέγιεφ είναι γεγονός – Δείτε το τρέιλερ

Η ταινία για τον κορυφαίο Ρώσο χορευτή Νουρέγιεφ είναι γεγονός – Δείτε το τρέιλερ

O δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Ρέιφ Φάινς, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο οποίος κατά την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου κατέφυγε στη Γαλλία και εξέπληξε όλο τον κόσμο με το ταλέντο του.

Με τη μοναδική του παρουσία, ο Νουρέγιεφ έλαμψε ως το πιο διάσημο αστέρι του μπαλέτου, ένας αδάμαστος και όμορφος χορευτής που ένιωσε περιορισμένος από τη ζωή της δεκαετίας του ‘50 στο Λένινγκραντ και άνοιξε τα φτερά του για τη Δύση. Το φλερτάρισμά του με δυτικούς καλλιτέχνες και ιδέες τον οδήγησε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι κυνηγητού με την KGB. Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Οι λαμπεροί συμπρωταγωνιστές

Ο Ρέιφ Φάινς, εκτός από σκηνοθέτης, είναι και βασικός ηθοποιός της ταινίας. Υποδύεται τον Αλεξάντρ Πούσκιν, μέντορα και δάσκαλο του Νουρέγιεφ στη σχολή στο Λένινγκραντ. Στον ρόλο της συζύγου του, Ξένια Πούσκιν, θα δούμε την ταλαντούχα Τσουλπάν Χαμάτοβα (Αντίο, Λένιν!). Η Ξένια και ο Νουρέγιεφ φημολογείται ότι είχαν μια σύντομη ερωτική σχέση. Στην ταινία υπονοείται ότι ένας από τους λόγους που έφυγε ο Νουρέγιεφ από την Ρωσία ήταν επειδή ένιωθε πιεστική την κατάσταση με το ζεύγος Πούσκιν, μιας κι εκείνος κατάλαβε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Στην ταινία συναντάμε και το «τρομερό παιδί» του σύγχρονου μπαλέτου Σερκέι Πολούνιν (Ο Χορευτής) στον ρόλο του Γιούρι Σολόβιεφ, συγκάτοικου του Νουρέγιεφ στο Παρίσι.

Τους χορευτές Κλερ Μοτ και Πιέρ Λακότ υποδύονται οι Καλύψω Βάλουα και Ραφαέλ Περσονάζ αντίστοιχα. Οι δύο αυτοί χορευτές ήταν εκείνοι που άνοιξαν τις πόρτες της γαλλικής κουλτούρας και ζωής στον Νουρέγιεφ και παρέμειναν φίλοι μέχρι το τέλος της ζωής του. Εκείνοι τον γνώρισαν στη φίλη τους Κλάρα Σαντ που υποδύεται η μοναδική Αντέλ Εξαρχόπουλος (Η Ζωή της Αντέλ – Χρυσός Φοίνικας 2014).

13 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την ODEON

Δείτε το τρέιλερ