Αρχική > Cinema > Η ταινία «1917» είναι το απόλυτο φαβορί των Όσκαρ 2020 – Τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

Η ταινία «1917» είναι το απόλυτο φαβορί των Όσκαρ 2020 – Τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

Η νέα ταινία του Σαμ Μέντες «1917» από τις πρώτες αντιδράσεις κριτικών και κοινού στο εξωτερικό αποτελεί το απόλυτο φαβορί για τα Όσκαρ 2020.

Οι πρώτες ειδικές προβολές της πραγματοποιήθηκαν σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες για δημοσιογράφους και κριτικούς κινηματογράφου. Oι πρώτες αντιδράσεις κάνουν λόγο για ένα αδιαμφησβήτητο φαβορί για τα επόμενα βραβεία Όσκαρ καθώς η σκηνοθεσία του Μέντες, η διεύθυνση φωτογραφίας του Ρότζερ Ντίκινς, η μουσική του Τόμας Νιούμαν και οι ερμηνείες των βασικών πρωταγωνιστών είναι καθηλωτικές σε μια ταινία που αποτελεί μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία.

Η ταινία έχει γυριστεί σε ένα συνεχές μονοπλάνο και ακολουθεί το ταξίδι των δύο στρατιωτών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στα χαρακώματα, ακολουθώντας τους ήρωες στην αποστολή τους και βιώνοντας μαζί τους κάθε λεπτό μάχης και αγωνίας.

Οι πρώτες αντιδράσεις μιλάνε από μόνες τους:

«Το «1917» είναι ένα αριστούργημα. Ένα ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ, άκρως συναισθηματικό και έντονο πολεμικό έργο, το οποίο σε βυθίζει σε μια αμείλικτη πολεμική αποστολή. Θα αναζητάς απεγνωσμένα αέρα προς το τέλος! Ο Μακέι και ο Τσάπμαν είναι μια αποκάλυψη και σε συνδυασμό με τους Μέντες, Ντίκινς και Νιούμαν θα κάνουν το «1917» την Καλύτερη Ταινία του 2019».

«Το «1917» είναι ένα καταπληκτικό έργο. Τολμηρό στην αφήγησή του, επιδέξιο στην εκτέλεσή του – είναι συναρπαστικό και συναισθηματικό και δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από την οθόνη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο απόλυτος ορισμός μιας ταινίας που ΠΡΕΠΕΙ να δεις στη μεγάλη οθόνη».

«Το «1917» είναι η καλύτερη πολεμική ταινία μετά το «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν». Η καλύτερη διεύθυνση φωτογραφίας της χρονιάς! Η καλύτερη διεύθυνση φωτογραφίας της δεκαετίας! Η ορχηστρική μουσική του Τόμας Νιούμαν είναι ένα αριστούργημα. Το δώρο του Σαμ Μέντες στον κινηματογράφο».

Η ταινία «1917» έρχεται τον Ιανουάριο στους κινηματογράφους από την ODEON