Η συνταγή για τα λαχταριστά macarons που είδαμε στον τελικό του MasterChef 4

Το MasterChef 4 ολοκληρώθηκε με μεγάλο νικητή τον Σταύρο Βαρθαλίτη. Ένα από τα τέσσερα πιάτα που έπρεπε να αντιγράψουν οι δύο φιναλίστ ήταν τα γνωστά σε όλους macarons.

Κλασικά, κομψά και αγαπημένα, γεμιστά με σοκολάτα και αρωματισμένα με λικέρ κουμκουάτ και πιπέρι σετσουάν.

Μάλιστα, το MasterChef έδωσε στη δημοσιότητα τη συνταγή μέσω Instagram για τους τολμηρούς που θέλουν να δοκιμάσουν να τα φτιάξουν στο σπίτι.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝ

200 γρ. πούδρα αμυγδάλου με άχνη (100 γρ. πούδρα αμυγδάλου-100 γρ. άχνη)

75 γρ. ασπράδι

70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

4 γρ. κόκκινο χρώμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι. Αφού αφρατέψουν ρίχνουμε σε τέσσερις δόσεις τη ζάχαρη. Μόλις γυαλίσει το μείγμα, ρίχνουμε το χρώμα. Βάζουμε τη μαρέγκα σε μία μπασίνα, προσθέτουμε σταδιακά την πούδρα, ανακατεύουμε σιγά σιγά, αναδιπλώνοντας με μία μαρίζ. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη.

Σε ένα ταψάκι με σιλπάντ τοποθετούμε τη λαδόκολλα κομμένη σε στρογγυλά κομμάτια και τοποθετούμε πάνω τους τα μακαρόν σε λίγο μικρότερη διάσταση απ΄ότι η λαδόκολλα. Χτυπάμε λίγο το ταψάκι για να απλώσει το μείγμα και σκάμε τυχόν φυσαλίδες με μια οδοντογλυφίδα.

Αφήνουμε στην άκρη για 45΄ να κάνουν μια ελαφριά κρούστα, μέχρι να ακουμπάμε το δάκτυλό μας και να μην κολλάει. Μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 145οC και ψήνουμε για 11΄. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ

150 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. λικέρ κουμκουάτ φλαμπαρισμένο

10 γρ. πιπέρι σετσουάν

300 γρ. σοκολάτα Almond

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φλαμπάρουμε το λικέρ κουμ κουάτ. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα με το πιπέρι σετσουάν και ρίχνουμε 50 γρ. από το φλαμπαρισμένο λικέρ. Το φέρνουμε λίγο πριν τον βρασμό.

Σε κάδο του μπίμερ, τοποθετούμε τη σοκολάτα και σουρώνουμε εκεί την κρέμα. Το αφήνουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία για να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια χτυπάμε με το μπίμερ πολύ καλά. Σουρώνουμε σε μπασίνα για τυχόν κομμάτια, το αφήνουμε να σταθεί στη συνέχεια σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

ΣΤΗΣΙΜΟ

Κουμκουάτ

Φύλλα λεμονιάς

Διαλέγουμε τα καλύτερα και ίδιου μεγέθους καπάκια. Γεμίζουμε το ένα από τα δύο και κλείνουμε προσεκτικά.

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του