Αρχική > Featured > Η σεναριογράφος των «Άγριων Μελισσών» έγραψε ένα μυθιστόρημα εποχής που πρέπει να διαβάσεις

Η σεναριογράφος των «Άγριων Μελισσών» έγραψε ένα μυθιστόρημα εποχής που πρέπει να διαβάσεις

Αν δεν υπήρχε αυτή, οι «Άγριες Μέλισσες» δεν θα μπορούσαν να πάρουν σάρκα κι οστά. Ο λόγος φυσικά για τη μεγάλη πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς, τη σεναριογράφο Μελίνα Τσαμπάνη, η οποία κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Πρώτος Αμέθυστος» από τις εκδόσεις Ωκεανός.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα εποχής με πλούσια πλοκή και δράση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως την τελευταία σελίδα. Το βιβλίο μάς ταξιδεύει στην Τήνο, ενώ και στο βιβλίο πρωταγωνιστεί ένας Μιλτιάδης.

Περίληψη

Έτος 1798. Στην τουρκοκρατούμενη Τήνο γεννιέται ο δευτερότοκος γιος του Γιώργη Σκαρλάτου, ο Μιλτιάδης. Πλάσμα σημαδεμένο από τις μοίρες για μεγάλα κατορθώματα, σε νεαρή ηλικία θα ριχτεί με ορμή στον Ιερό Αγώνα του λαού του για την πολυπόθητη Ελευθερία. Δυο είναι οι μεγάλες επιθυμίες της καρδιάς του: να δει την πατρίδα του απελευθερωμένη από τον αβάσταχτο τουρκικό ζυγό, και να μπορέσει επιτέλους να σβήσει από την καρδιά του εκείνον τον βασανιστικό, τον ασίγαστο έρωτά του για την όμορφη γυναίκα του αδερφού του. Ωστόσο… Ένα λάφυρο που θα πέσει στα χέρια του Μιλτιάδη θα ανατρέψει αναπάντεχα τη ζωή του. Είναι ένα δαχτυλίδι δεμένο με την κατάρα της γυναίκας που το φορούσε. Κι η κατάρα αυτή θα στοιχειώσει τη ζωή του, και θα αλλάξει την πορεία, όχι μόνο της οικογένειάς του, αλλά και των γενεών που θ᾽ ακολουθήσουν.

Το εξώφυλλο του βιβλίου: