Όταν φτιάξεις αυτή την σούπα θα καταλάβεις γιατί είναι ό,τι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει ποτέ! Αν την ετοιμάσεις για τους φίλους και την οικογένεια σου, είναι σίγουρο ότι θα πάρεις πολλά θετικά σχόλια. Και αν την μαγειρέψεις μόνο για σένα και τον αγαπημένο σου, θα ανυπομονείτε να φάτε όση περίσσεψε και την επόμενη μέρα.

Αυτές τις μέρες που κάνει λίγο παραπάνω κρύο απ’ όσο έχουμε συνηθίσει, είναι ιδανική ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα και να ετοιμάσουμε αυτή την κοτόσουπα. Δείτε παρακάτω την συνταγή που σας προτείνουμε και μην χάνετε άλλο χρόνο.

Υλικά

6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
200γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
2 κ.σ. σκόρδο (περίπου 3 σκελίδες)
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πατάτα αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
2 φλιτζάνια καρότα σε κύβους
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα στρογγυλά κρεμμυδάκια
100γρ. ζαμπόν κομμένο σε φέτες
3 φλιτζάνια κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάλτε να σιγοβράζει ο ζωμός του κοτόπουλου με το γάλα. Σε ένα μεγάλο σκεύος ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, μειώστε τη θερμοκρασία στο μισό και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε το μείγμα του ζωμού με το γάλα, αργά πρώτα, και στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το να πάρει βράση και έπειτα μειώστε τη θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε την πατάτα, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το ζαμπόν και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 20 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε το στη φωτιά για 5 επιπλέον λεπτά.

από Μαρία Ιωαννάτου