Την αγαπάμε όσο λίγα λαχανικά. Η τομάτα συνοδεύει πεντανόστιμα τα φαγητά μας, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό! Βοηθά και τα μάτια μας.

Γιατί; Οι τομάτες περιέχουν βιταμίνη Α (με τη μορφή της βήτα καροτίνης η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό), η οποία βελτιώνει την όραση και αποτρέπει προβλήματα όρασης όπως η νυχτερινή τύφλωση και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Οπότε σήμερα θα έχετε σε ένα πιάτο δυο φύλακες της όρασής σας, το ψάρι και την τομάτα! Τι περιμένετε, λοιπόν;

Υλικά:

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 πράσα

2 σκελίδες σκόρδο

1 μικρό μάραθο

1/3 της κούπας ξηρό κρασί

1 συσκευασία τοματάκια

1/4 κουταλάκι κόκκινη πιπεριά τριμμένη

450 γρ. φιλέτο γλώσσα

250 γρ. μύδια

1 κούπα φρεσκοκομμένος μαϊντανός

1/2 της κούπας ελιές, ποικιλία

Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το σκόρδο, το μάραθο, τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέστε το κρασί, την τομάτα και την πιπεριά, αλατοπιπερώστε ελαφρά και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά.

Προσθέστε το ψάρι και τα μύδια και βράστε μέχρι το φιλέτο να μαγειρευτεί καλά και τα μύδια να ανοίξουν. Γαρνίρετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε συνοδεύοντας με τις ελιές.

Πικάντικη σούπα με φακές και λαχανικά. Plus: Τι είναι το παστινάκι;

Κοτόσουπα βελουτέ με noodles. Plus: Γιατί να αποφεύγουμε τα έτοιμα noodles;

Εύκολη βελουτέ πατατόσουπα με μπέικον. Plus: Πόσα χρόνια τρώμε σούπες;

από sstrempa