περίοδος

Όταν αδιαθέτησες στην έκτη δημοτικού είχες αναστατωθεί και νευριάσει, επειδή ήσουν πολύ μικρή για να έχεις περίοδο! Ωστόσο, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφρόνια έδειξε ότι κάτι τέτοιο ίσως είναι καλό για την μακροζωία σου!

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 16,000 γυναίκες που είχαν περάσει και την εμμηνόπαυση και κατέληξαν συμπέραναν ότι οι γυναίκες εκείνες που είχαν την πρώτη τους περίοδο στα 12 έτη ή και λίγο νωρίτερα και εκείνες που βίωσαν την εμμηνόπαυση μετά τα 50 είχαν υψηλότερες πιθανότητες να καταφέρουν να γιορτάσουν τα 90ά τους γενέθλια!


περίοδος1

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Menopause, έδειξε επίσης ότι όταν η περίοδος ξεκίνησε νωρίτερα σε μία γυναίκα εκείνη ήταν λιγότερο πιθανό να γινόταν καπνίστρια ή να αντιμε΄τωπιζε προβλήματα με τον διαβήτη, αργότερα στην ζωή της!

“Η ομάδα μας ανακάλυψε ότι οι γυναίκες εκείνες που η περίοδός τους ξεκίνησε νωρίς ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από συγκεκριμένα προβλήματα υγείας αργότερα στην ζωή τους, ενώ εκείνες που μπήκαν στην εμμηνόπαυση αργότερα είχαν καλύτερη υγεία συνολικά, πράγμα το οποίο μπορεί να δικαιολογεί τα ευρύματά μας” , δηλώνουν οι υπεύθυνοι της έρευνας!

Σε μερικές χώρες του κόσμου η περίοδος θεωρείται αρρώστια

3 λόγοι που δεν σου ήρθε περίοδος αυτό το μήνα

Πώς η περίοδος, η γέννηση παιδιών, ο θηλασμός και τα αντισυλληπτικά συνδέονται με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου των γυναικών;

από sstrempa