Αρχική > Επικαιρότητα > Η παράνοια του κορωνοϊού: Νοσηλευτής στην Ιταλία στραγγάλισε τη γιατρό φίλη του επειδή τον κόλλησε

Η παράνοια του κορωνοϊού: Νοσηλευτής στην Ιταλία στραγγάλισε τη γιατρό φίλη του επειδή τον κόλλησε

Το υγεινομικό προσωπικό, ιδίως στις χώρες που πλήττονται άσχημα από την επιδημία, προφανώς από την πίεση που βιώνει, ενδεχομένως να αρχίσει να εκδηλώνει συμπεριφορές πρωτόγνωρες. Ένας Ιταλός νοσηλευτής που ισχυρίστηκε ότι η γιατρός φίλη του τον κόλλησε κορωνοϊό, την στραγγάλισε σε μία έκρηξη οργής, όπως αναφέρει η έκθεση.

Ο Antonio De Pace, 28 ετών, κάλεσε την αστυνομία την Τρίτη και ομολόγησε ότι σκότωσε την σύντροφό του, Lorena Quaranta, λόγω της μόλυνσης, όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα.

Η αστυνομία έφθασε στο διαμέρισμά τους και βρήκε την 27χρονη Quaranta νεκρή και τον De Pace στο έδαφος με σημάδια από κόψιμο στους καρπούς των χεριών. «Την σκότωσα γιατί με κόλλησε τον κορωνοϊό», δήλωσε στην αστυνομία ο De Pace αφού τέθηκε υπό κράτηση.

Εντούτοις, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τεστ ωστόσο De Pace και Quaranta βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Οι εισαγγελείς μάλιστα χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς του De Pace «ανοησίες», όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

Το ζευγάρι εργαζόταν μαζί σε νοσοκομείο της Σικελίας δίνοντας μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η Sun, στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε επειγόντως ο De Pace και οι συνάδελφοί της Lorena κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή.

Τραγική ειρωνεία

Κι ενώ τις μέρες που προηγήθηκαν του θανάτου της, η Quaranta ήταν ενεργή στην προσωπική της σελίδα στο Facebook σχολιάζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ιατρικό προσωπικό στην Ιταλία και δίνοντας τη δική της μάχη για τη ζωή των συνανθρώπων της.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να επιδεικνύουμε ευθύνη και αγάπη για τη ζωή. Πρέπει να δείχνετε σεβασμό στους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας και τη χώρα», φέρεται να έγραψε. «Πρέπει να σκέφτεστε και να θυμάστε αυτούς που αφιερώνουν τις ζωές τους καθημερινά στη φροντίδα των αρρώστων μας».