Αρχική > Featured > Η οργή της Έλενας Ακρίτα για τον ιερέα που βίαζε 12χρονη στη Μάνη

Η οργή της Έλενας Ακρίτα για τον ιερέα που βίαζε 12χρονη στη Μάνη

Η Έλενα Ακρίτα δεν σταματά να μιλά και να εκδηλώνει την οργή της όταν οι καταστάσεις που επικρατούν στην κοινωνία χρειάζονται τις έντονες φωνές διαμαρτυρίας. Μια οργισμένη ανάρτηση έκανε η Ελενα Ακρίτα, για την σοκαριστική υπόθεση που αποκαλύφθηκε στη Μάνη, όπου ιερέας κακοποιούσε σεξουαλικά επί τρία χρόνια μία 12χρονη.

Το χρονικό

Ο 57χρονος ιερέας συζούσε τα τελευταία χρόνια με μία Βουλγάρα, η οποία είναι η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Για την Οδύσσεια που έζησε η 12χρονη εξέδωσε ανακοίνωση και το «Χαμόγελο του Παιδιού», που ανέφερε ότι ακόμη και η μητέρα της ανήλικης δεν πίστευε την κόρη της μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Τελικά ο 57χρονος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Μάνης ανακοίνωσε ότι ο ιερέας τέθηκε σε αργία.
Η Ελενα Ακρίτα, στον λογαριασμό της στο Facebook, εκφράζει τις δικές τις σκέψεις για τα όσα αποκαλύφθηκαν στη Μάνη.

Η ανάρτηση

«Στην Ανατολική Μάνη – σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τύπου – ένας ιερέας βίαζε επί 3 χρόνια ένα 12 χρονο κορίτσι. Τον συνέλαβαν την Τρίτη. Η τοπική κοινωνία, λέει, γνώριζε ότι κυκλοφορούσε μεθυσμένος και παρενοχλούσε παιδιά αλλά δε μιλούσε. Φρόντιζε να κρατάει μακριά του «τα δικά της παιδιά». Η κόρη της Βουλγάρας, όμως, δεν ήταν «δικό της παιδί», οπότε αφέθηκε απροστάτευτη στο τραύμα, στην κακοποίηση, στην ακύρωση της παιδικότητας της. Απροσμέτρητη οργή για τους εκπροσώπους της θεοκρατίας, τους ρασοφόρους κήρυκες του μίσους και της άγνοιας που ασκούν κυριαρχία σε ευάλωτα σώματα παιδιών. Οργή για τις τοπικές κοινωνίες που διαχωρίζουν τα παιδιά σε «δικά τους» και «ξένα», που δε μιλάνε, που συγκαλύπτουν βιαστές, κακοποιητές και γυναικοκτόνους κάνοντας το σταυρό τους», αναφέρει η ανάρτηση.
https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/10157098626599177