Αρχική > Featured > Η ομορφιά του μπαλέτου από ψηλά – Αυτές οι φωτογραφίες είναι ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα

Η ομορφιά του μπαλέτου από ψηλά – Αυτές οι φωτογραφίες είναι ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα

Οι περισσότερες φωτογραφίες μπαλέτου δεν έχουν κάτι ξεχωριστό κι ενώ είναι αναμφισβήτητα όμορφες, εγώ ήθελα να εστιάσω αποκλειστικά στα μοναδικά σχήματα και σκιές της τέχνης.

«Αγόρασα για πρώτη φορά ένα ερασιτεχνικό drone πριν από δύο χρόνια για να καταγράψω τα ταξίδια μου στη νοτιοανατολική Ασία. Δεκαοκτώ μήνες μετά, έχω βελτιώσει την αισθητική μου και πειραματίζομαι συνεχώς με διάφορα θέματα. Έχω φωτογραφίσει ανθρώπους από ψηλά και ενώ αυτές οι λήψεις ήταν πολύ συναρπαστικές, ήξερα ότι ο συνδυασμός μιας τόσο αριστοκρατικής μορφής τέχνης με μια εναλλακτική οπτική θα ήταν πραγματικά η ενσάρκωση του έργου μου», αναφέρει ο καλλιτέχνης Brad Walls στο Bored Panda.

View this post on Instagram

A post shared by Brad Walls (@bradscanvas) on

Η Montana Rubin είναι μια μπαλαρίνα από την Αυστραλία, η οποία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δεν εμφανίζεται αυτή την περίοδο επί σκηνής. Ο Brad την ανακάλυψε στο Instagram και θέλησε να γίνει το μοντέλο του.

View this post on Instagram

A post shared by Brad Walls (@bradscanvas) on

«Δεν ήμουν πολύ εξοικειωμένος με το μπαλέτο πριν κάνω τη φωτογράφιση, οπότε είχα μηδενικές προσδοκίες. Μετά το γύρισμα και όταν κοιτάξαμε τις εικόνες, με εξέπληξε το πόσο φαινομενικά αβίαστα μπόρεσε να ποζάρει καθώς και να κατευθύνει δημιουργικά τον εαυτό της με βάση τις υποδείξεις μου», λέει.

View this post on Instagram

A post shared by Brad Walls (@bradscanvas) on

«Ήταν επιτακτική ανάγκη να αποτίσουμε φόρο τιμής στην τέχνη του μπαλέτου, ενώ ταυτόχρονα προσθέσαμε μια νέα, μοντέρνα οπτική που ενσωματώνει θέσεις και σχήματα που είναι πέρα από την παραδοσιακή μορφή τέχνης.

View this post on Instagram

A post shared by Brad Walls (@bradscanvas) on

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ζήτησα από την Rubin να «παίξει» με τη σκιά που δημιουργήθηκε από τις κινήσεις της μέσω του φωτός. Το να βλέπεις να χάνει τον εαυτό της μέσα στην τέχνη της ήταν πραγματικά μια ανεπανάληπτη αίσθηση και μια στιγμή που ένας φωτογράφος μπορεί να περιμένει πολλά χρόνια για να βιώσει».

Πηγή κεντρικής φώτο: Instagram @bradscanvas