Αρχική > Τι Νέα; > Η οικογένεια του Τομ Χανκς είναι ελληνική και με τη… βουλα!

Η οικογένεια του Τομ Χανκς είναι ελληνική και με τη… βουλα!

Όχι μόνο ο Τομ Χανκς, αλλά και όλη η οικογένεια είναι πλέον Έλληνες!  Η ελληνική κυβέρνηση σε αναγνώριση της βοήθειάς τους στα θύματα της θανατηφόρας πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 επεκτείνει την προσφορά της ιθαγένειας στη σύζυγο και τα δύο παιδιά του διάσημου ηθοποιού.  

Να σημειωθεί  πως τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε την τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς επιτρέποντας στον 63χρονο ηθοποιό, που περνά τις καλοκαιρινές του διακοπές στο σπίτι του στην Αντίπαρο, να διεκδικήσει την Ελληνική υπηκοότητα.

Διαβάζοντας ωστόσο την απόφαση που δημοσιεύτηκε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τρίτη μάθαμε πως σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης, η σύζυγος του Τομ Χανκς, ηθοποιός και παραγωγός ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον αλλά και οι δύο γιοι τους, Τσέστερ και Τρούμαν. 

«Η οικογένεια Χανκς έδωσε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο για άμεσες ανακουφιστικές ενέργειες για την βοήθεια των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές» αναφέρει η απόφαση που υπογράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου και προσθέτει πως στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν στο φιλανθρωπικό έργο προσέφεραν «εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα».

Η τιμητική πολιτογράφηση, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα που «έχουν παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες στην χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».