Αρχική > Featured > Η Νένα Μεντή ερμηνεύει Μάνο Ελευθερίου – Το κείμενο που της εμπιστεύτηκε πριν πεθάνει

Η Νένα Μεντή ερμηνεύει Μάνο Ελευθερίου – Το κείμενο που της εμπιστεύτηκε πριν πεθάνει

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Νένα Μεντή ερμηνεύει ένα αδημοσίευτο κείμενο του Μάνου Ελευθερίου, που θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη και για λίγες μόνο παραστάσεις στην Πειραιώς 260.

Λίγα λόγια για το έργο

Οι «Ξένες πόρτες» είναι ένα αδημοσίευτο κείμενο που ηχογράφησε και απομαγνητοφώνησε ο Μάνος Ελευθερίου και, πέντε χρόνια πριν φύγει από τη ζωή, το εμπιστεύτηκε στη Νένα Μεντή.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στη Σύρο από τις αρχές του 20ού αιώνα κι έπειτα, μέσα από τη διήγηση της γιαγιάς του Ευαγγελίας Διγενή. Στη σπαρακτική αυτή διήγηση ζωντανεύουν τα βασικά μοτίβα του έργου του μεγάλου ποιητή και στιχουργού, όπως η σκληρότητα της επαρχίας, η κοινωνική αδικία, η μελαγχολία και ο φόβος του θανάτου. Γι’ αυτό και την παράσταση διατρέχουν χαρακτηριστικές μελωδίες και ποιήματα που έχουν συνδεθεί με τον Μάνο Ελευθερίου και την ιδιαίτερη πατρίδα του. Είναι ένα κείμενο βαθιά προσωπικό για τον μεγάλο δημιουργό, εκφράζει ίσως εν τέλει το συλλογικό ασυνείδητο ενός ολόκληρου λαού.

Τη σκηνοθεσία, τη δραματουργική επεξεργασία και την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφουν αντίστοιχα ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο Θανάσης Νιάρχος και ο Γιώργος Ανδρέου, στενοί συνεργάτες του Μάνου Ελευθερίου όσο ήταν εν ζωή.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Οι Συντελεστές

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Δραματουργική συνεργασία: Θανάσης Νιάρχος – Χριστιάνα Μαντζουράνη

Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Βίντεο: Δήμητρα Τρούσα

Ερμηνεία: Νένα Μεντή

Διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Κωνσταντάκη

Εισιτήρια

Ζώνη Α’: 15€

Ζώνη Β’: 10€

Ανέργων & ΑμεΑ: 5€

Κλείστε εδώ τη θέση σας