Αρχική > Featured > Η νέα καλοκαιρινή συλλογή του οίκου Dior έχει άρωμα αρχαίας Ελλάδας (εικόνες)

Η νέα καλοκαιρινή συλλογή του οίκου Dior έχει άρωμα αρχαίας Ελλάδας (εικόνες)

Όταν οι καλεσμένοι έφτασαν στο show του οίκου Dior για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Rodin στο Παρίσι, αντίκρισαν τεράστια πανό που έθεταν τα εξής ερωτήματα: «Ο Θεός θα μπορούσε να είναι φεμινιστής;» και «Τι θα συνέβαινε αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;».

Η εικαστικός Judy Chicago προσκλήθηκε από την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, για να συνεργαστούν πάνω στο συγκεκριμένο show. Το συγκλονιστικό project με τίτλο “The Female Divine”, έγινε για «να αναθεωρήσει τους ρόλους και τις σχέσεις εξουσίας που καθορίζουν, μέσα από την οπτική του φύλου, τον τρόπο που ζούμε μαζί σήμερα». Δεν είναι η πρώτη φορά που η Chiuri χρησιμοποιεί την πασαρέλα για να κάνει κάποιο κοινωνικό σχόλιο.

Αν και η συλλογή αφορά την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, η Chiuri δεν «παγιδεύτηκε» στις προφανείς λύσεις του λευκού, των έντονων χρωμάτων και των παστέλ. Πόνταρε στο αυτοκρατορικό χρυσό, στο μπρονζέ, στη ματζέντα, στο ροζ της πούδρας, στα μεταλλικά στοιχεία, στο βασιλικό βαθυπράσινο. Όλα τα μοντέλα φορούσαν σανδάλια με κορδόνια, καθόλου τακούνια, ενώ τα πόδια μπορούσαν να κινηθούν με άνεση κάτω από πέπλα, κρόσια, ή φαρδιές μακριές φούστες.

Πολλά φορέματα είχαν τον ένα ώμο έξω, συχνά καταλήγοντας σε μια πλεκτή τιράντα, ενώ τα μοντέλα φορούσαν χρυσά σκαλιστά κοσμήματα με άνθη. Xαρακτηριστικά ήταν τα βραχιόλια που έμοιαζαν με φίδια και τυλίγονται στους καρπούς. Κυρίαρχες οι λεπτές στέκες ή κορδέλες στα μαλλιά, πάντα σε αποχρώσεις του χρυσού.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες: