Η είδηση της χειροτονίας της Ναταλίας Λιονάκη είναι το γεγονός των ημερών. Η πρώην ηθοποιός ασπάστηκε την μοναστική ζωή σε μια τελετή στην Κένυα, η οποία έγινε στις 14 Αυγούστου και πλέον ονομάζεται μοναχή Φεβρωνία.

Με μακριά λυμένα μαλλιά που ξεπερνούσαν τα γόνατα, με λευκό χιτώνα και σκυμμένο το κεφάλι, η γνωστή πρώην ηθοποιός παρουσιάστηκε στη διαδικασία της μοναχικής «κουράς» και δεν θύμιζε σε τίποτα την παλιά της εικόνα.

Έχοντας στο πλευρό τον πνευματικό της πατέρα Απόστολο και ορισμένες μοναχές, αμίλητη και ταπεινή, μάζεψε τα μαλλιά της κότσο, έβαλε το ζωστικό, το πολυσταύρι, τη δερμάτινη ζώνη και τα σανδάλια, το εξώρασο και τέλος τον μανδύα -χαρακτηριστικά τμήματα ένδυσης που συμβολίζουν τη νέκρωση του Χριστού- και εκάρη μοναχή.

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Chavogere στην Κένυα, από τον κρητικής καταγωγής Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’ και τον HG Bishop Aθανάσιο Kisumu.

Δείτε το video από τη χειροτονία της:

Πώς έφτασε σε αυτή την απόφαση η άλλοτε επιτυχημένη ηθοποιός;

Η Ναταλία Λιονάκη είχε πάρει μέρος σε πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και παραστάσεις, ενώ είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, όπως ο Σταμάτης Φασουλής.

Από το 2009, όμως, κάτι αλλάζει στη ζωή της και αποφασίζει να ασπαστεί τον μοναχισμό!

Η ανακοίνωση της απόφασής της σοκάρει τόσο τους θαυμαστές της, όσο και την οικογένειά της. Η ίδια ωστόσο, παρά τις αντιρρήσεις των δικών της, κλείνεται σε μοναστήρι στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης.

Η μητέρα της σε συνεντεύξεις της προσπαθούσε να εξηγήσει τους λόγους για αυτή την απόφαση του παιδιού της:

«Η Ναταλία δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία. Φορούσε ένα σταυρό, όπως φοράμε όλοι, πίστευε με το δικό της τρόπο, και ως εκεί. Τον τελευταίο καιρό, κάποια “φίλη” της την είχε συστήσει σε έναν πνευματικό, ο οποίος ήταν φανερό πως την επηρέαζε. Είχε γεμίσει όλο το δωμάτιο εικόνες, γονάτιζε μπροστά τους και προσευχόταν όλο το βράδυ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η κυρία Ευγενία στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ σε άλλες εκπομπές που τη φιλοξενούσαν δεν σταματούσε να εκτοξεύει βολές κατά του εν λόγου ηγούμενου, Απόστολου, για προσηλυτισμό και οικονομική εκμετάλλευση της κόρης της.

Ο ηγούμενος με τη σειρά του, μετά την έκταση που είχει πάρει το θέμα τότε, δήλωνε:

«Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε».

Ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει τη Ναταλία Λιονάκη την εποχή εκείνη ντυμένη στα μαύρα, με τα μαλλιά της πιασμένα κότσο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ όσοι τη συναντούσαν δυσκολεύονταν να την αναγνωρίσουν. Όπως χαρακτηριστικά δήλωνε στο περιοδικό Ciao άνθρωπος που την είχε δει αρκετές φορές να ψωνίζει από κατάστημα κεντημάτων στην Αγία Παρασκευή:

«Η σημερινή Ναταλία Λιονάκη δεν έχει καμία σχέση με την ηθοποιό με τα κατακόκκινα μαλλιά, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τις σειρές. Όταν την είχαμε πρωτοδεί, νομίσαμε πως πρόκειται για κάποια καλόγρια, αφού είναι ντυμένη στα μαύρα με μακριά φούστα και μανίκια, αλλά χωρίς μαντίλι στο κεφάλι. Μετά, καταλάβαμε πως ήταν η γνωστή ηθοποιός. Έρχεται εδώ γιατί έχει βρει τα κατάλληλα μηχανήματα που τυπώνουν πάνω σε καμβά διάφορα σχέδια για κεντήματα. Είναι πολύ διακριτική και λιγομίλητη. Κάνει αθόρυβα τη δουλειά της και φεύγει. Δεν θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της».

Σήμερα η πρώην ηθοποιός ακολουθεί και επίσημα το δρόμο του μοναχισμού και πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται ακόμα στην Κένυα.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τη ζωή της Ναταλίας Λιονάκη από την κοσμική ζωή της

 

από sstrempa