Αρχική > Featured > Η μέρα θέλει το χαλβά της – Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′

Η μέρα θέλει το χαλβά της – Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′

Ανάμεσα σε λαγάνες, ταραμοσαλάτες και θαλασσινά, χρειάζεται και ένα γλυκάκι. Αγαπημένο για τη μέρα είναι ο γλυκός χαλβάς κι εμείς σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή, που θ υλοποιήσετε σε 15′.

Θα χρειαστείτε:

3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο

2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

3 ποτήρια ζάχαρη (καστανή)

4 ποτήρια νερό

2 κ. σούπας κακάο (φουσκωτές)

½ κ. του γλυκού κανέλα

 

Ας ξεκινήσουμε!

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί λίγο για να ρίξουμε το σιμιγδάλι.
  2.  Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
  3.  Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο λάδι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε ½ κουταλάκι κανέλα.
  1. Ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Αδειάζουμε το μπολ με το νερό και τη ζάχαρη, μέσα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το σιμιγδάλι, να πιεί όλο το νερό και να δέσει ο χαλβάς.
  3. Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με κουβερτούρα λιωμένη ή με κακάο σκόνη.

Καλή επιτυχία!