Η Δούκισσα του Σάσεξ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται ως ιερόδουλες, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον φιλανθρωπικό οργανισμό One25, που έχει στόχο την απελευθέρωση των γυναικών από τα δεσμά της πορνείας, τον εθισμό και άλλα προβλήματα που απειλούν τη ζωή τους.

Η οργάνωση προσφέρει τρόφιμα, κουβέρτες και μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού σε αυτές τις γυναίκες, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη. Την ώρα που οι εργαζόμενοι έδειχναν στο βασιλικό ζεύγος τις τσάντες φαγητού που ετοιμάζονται στην κουζίνα για τις ιερόδουλες, η Μέγκαν πρότεινε να στείλουν μερικά μηνύματα υποστήριξης, γράφοντας πάνω στις μπανάνες που προορίζονταν για εκείνες.

«Μήπως έχετε έναν μαρκαδόρο; Έχω μια ιδέα», είπε η Μέγκαν και εξήγησε: «Είδα μια γυναίκα στην Αμερική να κάνει κάτι παρόμοιο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος διανομής τροφίμων σε σχολεία. Σε κάθε μπανάνα έγραφε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα, για να κάνει τα παιδιά να νιώσουν αυτοπεποίθηση! Αυτή η μικρή χειρονομία ήταν η πιο απίστευτη ιδέα!».


Τα πρωτότυπα μηνύματα της Μέγκαν Μαρκλ

«Είσαι δυνατή», «Είσαι γενναία», «Είσαι ξεχωριστή», ήταν μόνο μερικά από τα μηνύματα που έγραψε η Μέγκαν Μαρκλ στις μπανάνες που θα συμπεριληφθούν στις τσάντες με τα τρόφιμα και θα σταλούν με το φορτηγό προσφοράς του οργανισμού στις ιερόδουλες.

Μια εθελόντρια, πρώην ιερόδουλη, ανέφερε: «Η Δούκισσα του Σάσεξ αφιέρωσε τον χρόνο της για να γράψει κάτι σε όλες τις γυναίκες και αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο! Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι επέλεξαν να έρθουν εδώ, είναι πολύ συγκινητικό και σε κάνει να σκεφτείς ότι αυτές οι γυναίκες δεν έχουν ξεχαστεί και δεν είναι μόνες».

από Μαρία Ιωαννάτου