Μπορεί όλος ο κόσμος να μιλά για την ερμηνεία της στις «Άγριες Μέλισσες» στον Ant1, όμως η Μαρία Κίτσου δεν επαναπαύεται.Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τo «Cosmic Candy» η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της σκηνοθέτιδος Ρηνιώς Δραγασάκη, όπου και πρωταγωνιστεί.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο  Fantastic Fest του Τέξας και απέσπασε καλές κριτικές. To Fantastic Fest, το πιο επιδραστικό φεστιβάλ γύρω από το σινεμά είδους στις ΗΠΑ, συνηθίζει να προβάλλει τα πιο ιδιοσυγκρασιακά και αναπάντεχα φιλμ από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στις ταινίες που έκαναν παγκόσμια πρεμιέρα εκεί είναι τα «There will be Blood» του Paul Thomas Anderson, «Bone Tomahawk» του S. Graig Zahler και «Frankenweenie» του Tim Burton.


«To Cosmic Candy είναι μια ταινία για τις καραμέλες που έσκαγαν στο στόμα αλλά με τα χρόνια έγιναν τερηδόνα, για τα ξεχασμένα κάπου παιδιά και τους μόνιμα χαλασμένους ενήλικες. Για όλα αυτά δηλαδή που δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Για την κάθε εμμονή, την κάθε αλλαγή, την κάθε απώλεια. Για τον Τζον Χιουζ όταν και όπου συναντάει τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Γι’ αυτήν την κοσμική μάζα που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον» αναφέρει το σημείωμα της σκηνοθέτιδος.

Η ταινία αφηγείται την περιπέτεια της Άννας και της Πέρσας. Στον ρόλο της Άννας η η Μαρία Κίτσου και στον ρόλο της μικρής Πέρσας, η Μάγια Πιπερά.

Η Άννα, μια μοναχική και ιδιόρρυθμη ταμίας, βρίσκεται ένα πρωί να έχει υπό την προστασία της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος, την Πέρσα, ύστερα από την εξαφάνιση του πατέρα της.

Κολλημένη πάνω από μια δεκαετία στο πολύχρωμο συνθετικό περιβάλλον του σουπερμάρκετ – που ίδρυσε ο πατέρας της πριν πεθάνει – η Άννα δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με την υπερκινητική και ενθουσιώδη Πέρσα, πόσο μάλλον να την βοηθήσει να βρει τον δικό της πατέρα.

από infowoman team