Αρχική > Featured > Η make up artist της Νταϊάνα εξηγεί την εμμονή της με το μπλε μολύβι ματιών

Η make up artist της Νταϊάνα εξηγεί την εμμονή της με το μπλε μολύβι ματιών

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μία από τις πιο φωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο, αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια που πιθανώς δεν έχετε παρατηρήσει: φορούσε πάντα μπλε μολύβι ματιών. Ήταν η «υπογραφή» της και σίγουρα ένα trend της δεκαετίας του ’80. Η make up artist της πριγκίπισσας, Mary Greenwell, ωστόσο, δεν ήταν υπέρ αυτής της τάσης.

Χρόνια αργότερα παραδέχθηκε σε συνέντευξη ότι ήταν εκείνη που απομάκρυνε τη Νταϊάνα από το μπλε μολύβι ματιών υπέρ μιας πιο απλής εμφάνισης. «Νομίζω ότι τα μπεζ και τα καφέ είναι πολύ πιο όμορφα», είχε δηλώσει η Greenwell στο Yahoo Beauty το 2017. Ωστόσο, ενώ και οι δύο συμφώνησαν να αφήσουν πίσω το μπλε μολύβι, έβρισκαν άλλους τρόπους να διασκεδάζουν με το μακιγιάζ. «Της άρεσε να τονίζει τα πανέμορφα μάτια της και να βάζει αρκετή μάσκαρα. Αγαπούσε το μακιγιάζ και της άρεσε να περαματίζεται».

Σε μια πιο πρόσφατη συνέντευξη στη Vogue, η Greenwell διευκρίνισε ότι δεν ήταν ότι δεν της άρεσε το μπλε μολύβι, απλά χρειαζόταν μια πιο σοφιστικέ εμφάνιση για τα μεγάλα γεγονότα, σε μια εποχή που οι βασιλικές παραδόσεις και το πρωτόκολλο τηρούνταν πολύ αυστηρά. «Στη δεκαετία του ’80, πολλές γυναίκες φορούσαν μπλε μολύβι και εκείνη ήταν τόσο νέα. Θα μπορούσε να ξεφύγει κάνοντας ό,τι ήθελε. Αγαπούσε το μακιγιάζ, αλλά όταν έβγαινε στο κόκκινο χαλί, προσπαθούσαμε να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο λαμπερή και πανέμορφη».

Αν και κατανοούμε απόλυτα τη μετάβαση σε μια πιο ουδέτερη εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου – καθώς και την αυστηρή προσήλωση της βασιλικής οικογένειας στους στιλιστικούς κώδικες εκείνη την εποχή – πρέπει να παραδεχτούμε ότι ευχόμαστε η Νταϊάνα να συνέχιζε την εμμονή της με το μπλε μολύβι ματιών.

Τουλάχιστον έχουμε φωτογραφικά ντοκουμέντα για την τολμηρή εμφάνισή της. Δείτε παρακάτω μερικές από τις φορές που η πριγκίπισσα Νταϊάνα επέλεξε μπλε μολύβι ματιών – μπορεί να σας κάνει να θελήσετε να πετάξετε το κλασικό μαύρο!