Αρχική > Αφιέρωμα > Η κοπέλα που όταν επιστρέφει στο χωριό της ντύνεται παραδοσιακά και «χτίζει» ένα καλύτερο μέλλον

Η κοπέλα που όταν επιστρέφει στο χωριό της ντύνεται παραδοσιακά και «χτίζει» ένα καλύτερο μέλλον

Η Γκαμπριέλα είναι από το Maramures, μια περιοχή της Βόρειας Ρουμανίας γνωστή για τις παραδόσεις της. Έφυγε από το χωριό των προγόνων της για να σπουδάσει φυσιοθεραπεία, αλλά κάθε τόσο επιστρέφει σπίτι, όπου την περιμένουν οι γονείς της και τα παραδοσιακά της ρούχα.

Η φωτογράφος Μihaela Noroc τη φωτογράφισε εκεί τον Ιούλιο, δίπλα στην πύλη της εκκλησίας. Σε αυτή την περιοχή όλες οι γυναίκες ντύνονται παραδοσιακά όταν πηγαίνουν στην εκκλησία και αυτό είναι τόσο σπάνιο στον σύγχρονο κόσμο….

Η φωτογράφος Μihaela Noroc μέσω του βιβλίου της ‘THE ATLAS OF BEAUTY, προσπαθεί να προωθήσει τη διαφορετικότητα και την ομορφιά που βρίσκεται σε κάθε γυναίκα. Όπως διαβάζουμε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, με τη φωτογραφία αυτή θέλει να αποδείξει ότι οι παραδόσεις και η πρόοδος μπορούν να συνυπάρχουν και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εκτιμούν την κουλτούρα τους.

Άλλωστε το να σεβόμαστε και να διατηρούμε τα πολυτιμότερα στοιχεία της παράδοσης και του παραλθόντος μας σημαίνει ένα μόνο πράγμα: Πως χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Gabriela is from Maramures, a region in Northern Romania famous for its traditions. She left her native village to study…

Gepostet von The Atlas of Beauty am Mittwoch, 16. September 2020