Η δραματική σειρά «Το Νησί» που προβλήθηκε από το Mega τη σεζόν 2010-2011 αποτέλεσε την κορυφαία ελληνική σειρά όλων των εποχών, με τα νούμερα της τηλεθέασης να εκτοξεύονται με τρελούς ρυθμούς. Η πρωταγωνίστρια Κατερίνα Λέχου αποκάλυψε ένα άγνωστο περισταστικό που είχε συμβεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, η γνωστή ηθοποιός διηγήθηκε πώς κατά τη διάρκεια γυρίσματος μαχαίρωσε έναν από τους καμεραμάν με αληθινό μαχαίρι:

«Ο τρελός ο Θοδωρής ο Παπαδουλάκης, ο φοβερός μας σκηνοθέτης που σε αυτόν οφείλεται όλο αυτό το πράγμα το όμορφο, ήθελε το μαχαίρι να είναι αληθινό. “Αληθινό; Έχουμε ένα παιδί”, του έλεγα. “Πρέπει να καρφωθεί και μετά θα το πετάξουμε, τι ανησυχείς, όλα είναι υπό έλεγχο”. Του λέω “Πώς είναι το πλάνο χριστιανέ μου, γιατί βλέπω κάτι travelling από πίσω”. Μου λέει “μη σε νοιάζει, μην ασχολείσαι με αυτό”. Ε, την ώρα που πέταγα το μαχαίρι, το travelling με τον καμεραμάν καθιστό πέρναγε από πίσω… 6 ράμματα! Του σκίζει το παντελόνι το τζιν και παθαίνω τέτοιο αμόκ, τέτοια ενοχή, τέτοιο θυμό, όλα μαζί. Θυμώνω κιόλας πολύ εύκολα εγώ… Σηκώθηκα κι έφυγα από το γύρισμα. Λέω “Είστε τρελοί; Γιατί με φορτώνετε με αυτό το βάρος; Να σκοτώσω κανέναν άνθρωπο;».

από Μαρία Ιωαννάτου